Telepčani tražili park, ali vlast "trlja ruke": Prodaje se parcela za 1,1 milijardu dinara

Parcela na Bulevaru patrijarha Pavla, za koju su građani tražili da bude park, ponuđena je na prodaju za 1,1 milijardu dinara, saznaje 021.rs.
Telepčani tražili park, ali vlast "trlja ruke": Prodaje se parcela za 1,1 milijardu dinara
Foto: 021.rs
Ovo je jedna od najvećih početnih cena za neko novosadsko zemljište do sada, a verovatno bi bila i veća da se lokacija i dan-danas u katastru ne vodi kao njiva prve klase. 
Parcela se nalazi na samom kraju Bulevara patrijarha Pavla, u blizini ugla sa Somborskom ulicom, i gotovo je u potpunosti infrastrukturno opremljena. 
Budućem vlasniku se nudi parcela od 7.664 kvadratna metra, predviđena za takozvani "opštegradski centar". Na ovoj lokaciji mogu da se grade zgrade i do 12 spratova, dok će većina imati osam. Prema urbanističkim planovima, mogu da se gradi objekti sa osnovom većom od 3.000 kvadrata i bruto površinom većom od 32.000 kvadratnih metara. 
 
Kupac parcele će biti u obavezi da uradi urbanistički projekat stambeno-poslovnog kompleksa koji planira da gradi. 
 
Javna licitacija će se održati 3. oktobra, u prostorijama Uprave za građevinsko zemljište i investicije.
 
 
Parcela koja se prodaje je deo veće površine od nekoliko hektara za koju su građani tražili da bude park na Telepu. Građani su želeli da površina od tri hektara bude park, ali su urbanisti to odbili, te će ostati samo ograđena zelena površina od 1,2 hektara, dok je veći deo prostora namenjen budućem stambeno-poslovnom kompleksu.
 
Grad je proračunato odbio da sva tri hektara ostavi građanima. Komisija za planove i urbanisti su ukazali na to da bi se tako smanjili prihodi od prodaje građevinskog zemljišta, dok bi sam Grad morao da uloži u uređenje parkovske površine. Građani su podnosili primedbe na ovaj plan, ali su one odbijene. 
Podsetimo da se ovom licitacijom nastavlja rasprodaja ekskluzivnih građevinskih parcela u gradu. Već je prodat plac od 7.000 kvadrata na uglu Branka Bajića i Braće Popović za više od 760 miliona dinara. Zemljište od 20 hektara na Klisi, uz Bulevar Evrope, prodato je za gotovo milijardu dinara. 
 
Parcela uz samu ogradu OŠ "Nikola Tesla", u ulici Polgara Andraša, prodata je za 44 miliona dinara, dok je zemljište u Kosančić Ivana "otišlo" za 142 miliona. 
  • Bojan

    23.09.2022 09:40
    @Živorad

    Zapravo vas očekuje motka gde god provirite s mašinama. Zlatna era građevinskih investitora u Novom Sadu je gotova, ovo je šut karta.
  • Živorad

    23.09.2022 05:43
    Da potsetimo, na ovoj lokaciji je još od početka devedesetih bila planirana lokacija nove vatrogasne stanice. Onda je pre neku godinu investitor organizovao nekoliko "građana" da odbrane Novi Sad od te ideje. Naravno, većina je stvarno bila uverena da se bori za nekakav park, ali ko je imao kontakta sa organizatorima odmah je znao o čemu je reč. Ista stvar nas očekuje i na Limanima, gde su po sličnom principu "građani" odbranili Novi Sad od garaža, a dobićemo umesto toga na mestima velikih parkinga stambene zgrade. Naravno, i na Šodrošu se radi samo o konkurenciji koja brani davno zapljunutu lokaciju, koja im se izjalovila jer su u međuvremenu ostali bez svoje veze.
  • pile

    22.09.2022 18:51
    kataklizma komunizma
    zna se već ko će da kupi....pogodite čiji kadrovi i sponzori....
    odbranimo naš park na telepu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti