Direktor Nacionalnog parka Fruška gora podneo ostavku, Vlada Srbije imenovala novog

Vlada Srbije razrešila je Radoslava Krunića dužnosti v. d. direktora Javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora", a na njegovo mesto postavljen je Živko Cvetković.
Direktor Nacionalnog parka Fruška gora podneo ostavku, Vlada Srbije imenovala novog
Foto: 021.rs

Kako je navedeno u Rešenju o razrešenju, to je učinjeno nakon što je Krunić podneo pismenu ostavku.

Ova odluka je doneta na sednici Vlade Srbije u petak, 30. septembra.

Živko Cvetković je vlasnik poljoprivrednog gazdinstva u selu Grabovci u Opštini Ruma, a bio je i predsednik Saveta mesne zajednice Grabovci.

On je diplomirani inženjer poljoprivrede. 
 
Podsetimo, Krunićevu ostavku u više navrata zahtevali su ekološki aktivisti, a poslednji put u avgustu prošle godine kada se na području nacionalnog parka dogodio napad na aktivistu. 
 
Razne nepravilnosti, poput prekomerne seče i proizvoljnih javnih nabavki, za vreme njegovog upravljanja otkrila je i Državna revizorska institucija.

Između ostalog, u izveštaju je skrenuta pažnja i na to što je Krunić više od četiri godine obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora JP "NP Fruška gora", što nije u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima, kojim je propisano da period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine.

  • Joca

    07.10.2022 10:13
    uskoro...
    Partijski poslušnik će na upražnjeno mesto
  • Zora Poznić

    03.10.2022 15:31
    Ulaz bez naplate!
    Mi penzioneri,molimo novog V.D. Direktora Nacionslnog parka,da ne naplaćuje ulaz,jer nam je to jedino mesto u ovoj nemaštini gde idemo.Organizujemo se i malo šetamo,to je velika stavka za sve u ovoj krizi.Uvedite liniju GSP vikendom do Venca!Hvala!
  • ///

    03.10.2022 14:59
    Nacionalni park Fruska gora je bio u nadleznosti Pokrajine, ona je birala i razresavala direktore, usvajala planove i izvestaje. Sad mi je malo jasnije zasto je Fruska gora tako devastirana u nekoliko poslednjih godina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti