FOTO: Policija pred protest pretresa vozila koja idu ka Šodrošu i Ribarskom ostrvu

Pripadnici policije pretresaju vozila koja su se uputila ka Ribarskom ostrvu i Šodrošu.
FOTO: Policija pred protest pretresa vozila koja idu ka Šodrošu i Ribarskom ostrvu
Foto: 021.rs

Za danas, u 16 časova, najavljen je protest protiv izgradnje mosta u produžetku Bulevara Evrope, koji će se održati na Šodrošu.

Već nedelju u ovom delu grada je "uzavrelo", a dolazilo je i do okršaja između policije, koja štiti radnike kineske kompanije CRBC, i aktivista, koji mesecima unazad kampuju u šumi.

Kako javlja reporter 021.rs, policajci se nalaze kod brodogradilišta, pre skretanja koje vodi ka Šodrošu, ali i restoranima na Dunavu, u kojima mnogi Novosađani i gosti grada odlučuju da provedu nedeljno popodne.
 
 
Reporter javlja i da su na terenu tri "marice", kao i još četiri policijska vozila.
 
  
 
Podsetimo, za danas je najavljen protest na Dan oslobođenja grada, a protiv projekta izgradnje mosta u produžetku Bulevara Evrope, za koji aktivisti kaže da će uništiti i jednu od poslednjih zelenih oaza u gradu, te da će brojne životinjske vrste ostati bez staništa.

Proteklih dana dolazilo je do sukoba između policije i aktivista, a danas je kineska kompanija CRBC izdala saopštenje u kojem navodi da će tražiti da se kazne svi oni koji uništavaju imovinu kompanije.

  • SXXEE

    23.10.2022 22:10
    A JOVANJICA I NAPLATNA RAMPA
    Nasli ste da pretresate poštene gradjane, a šta je sa Jovanjicom, sa snimkom sa naplatne rampe, sa javnim nabavkama, sa tajnim ugovorima, upropastili ste ovu državu i zadužili našu praunučad.
  • /

    23.10.2022 16:58
    /
    @Tiberius
    stavi onda most tamo
  • Cekaj stani

    23.10.2022 16:46
    Mali Djogani
    Koga vi lozite i vi sto branite gistro Sodros a realno vas zabole :glasom Miran Pogacara: i ove kao sto vas pretresaju i trose pare od doprinosa penzionog i ostalih nameta/poreza. Most Novom Sadu treba, treba mu i dva jedan tu na bulevar evrope jedan nizvodno prema Backoj Palanci(mislim da je idealno na izlasku iz Begeca) da se zaobidju ta naselja, futog i begec, ali od te ljubavi nema nista. Ovo je jedna obicna farsa za distrakciju da zaboravimo da su nam plate ostale iste a zivot poskupeo za 50% minimum. Koga briga za most i sodros. Kada su pravljeni most slobode limani i tada se unistavalo priobalje, karin kometc i svetogor unistili desetak dunavaca i tisina niko da bekne, srpsko narodno pozoriste posadjeno na najglupljem mogucem mestu pa velicamo Dejanovica, Spens je adio kao i stadion, promenada napravljena jeftino bez pumpi za podzemne vode itd. Nemoj da ste naivni i mislite da smo mi naivni, ista ste vi banda. Zeleno- Crna koalicija najnovija svetska moda, srednja klasa ne postoji. Samo sirotinja i burzoazija feudalci klasicni. Pozdrav sa Limana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti