Kineska kompanija "pripretila" pred protest na Šodrošu: Tražiće kazne za uništavanje imovine

Kineska kompanija CRBC izdala je saopštenje u vezi sa radovima na Šodrošu, navodeći da će tražiti da sva lica koja su učestvovala u uništavanju njihove imovine budu kažnjena.
Kineska kompanija "pripretila" pred protest na Šodrošu: Tražiće kazne za uništavanje imovine
Foto: 021.rs
Ukazali su na to da u Srbiji posluju od 2010. godine, te da su radili na nekoliko značajnih projekata. 
 
Kako navode, izrada projektno-tehničke dokumentacije i sama izgradnja mosta u Novom Sadu "radi se u skladu sa najsavremenijim tehničkim rešenjima, kao i u skladu sa važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji".
Dodaju da su radovi na mostu u Novom Sadu započeti u skladu sa važećim građevinskim dozvolama i prijavama radova. Oni su u saopštenju za medije dostavili i dokumentaciju, koju su prethodno objavili Koridori Srbije.
 
"Prethodnih dana kompaniji CRBC je izuzetno ugrožen poslovni imidž. Svakodnevno odvijamo komunikaciju sa našom centralom u Kini, kao i sa predstavnicima ambasade NR Kine u Srbiji. Neimili incidenti na Šodrošu za kompaniju CRBC, ali i zaposlene, bili su posebno teški, s obzirom na to da dve države neguju izuzetno prijateljstvo, kao i da su građani uvek pokazivali veliki stepen gostoprimstva", navode u CRBC.
Poručuju da je tokom protesta na Šodrošu načinjena velika materijalna šteta kompaniji CRBC, što se prvenstveno odnosi na oštećenja gradilišne ograde i gradilišne table. Iz tog razloga, pripremaju oštetni zahtev koji će podneti nadležnim organima Srbije.
 
"Zahtevaćemo da sva lica koja su učestvovala u uništavanju imovine, kao i napadima na naše zaposlene, u najkraćem roku budu procesuirani. Za svako buduće remećenje radova i štetu CRBC, bićemo primorani da odmah pokrenemo odgovarajuće postupke pred nadležnim sudovima, na način da ćemo protiv svih lica voditi sudske postupke radi naplate potraživanja, ali i naplate štete za pretrpljeni strah i narušavanje poslovnog kredibiliteta naše kompanije iznošenjem neistina u javnost, a od nadležnim organa ćemo zahtevati podatke o svim licima koja ovu štetu  i nanose na licu mesta", dodaje se u saopštenju. 
 
Ističu da su njihovi zaposleni bili izloženi nizu neprijatnih situacija prethodnih dana, te da imaju "ozbiljnih problema sa početkom radova na izgradnji privremenih saobraćajniha, jer protestanti u kontinuitetu ometaju izvođenje radova i to uglavnom primenom sile - rušeći gradilišnu ogradu i druge elemente".
 
"Koristimo priliku i da napomenemo da će CRBC učiniti sve što je u njenoj moći da, uprkos ometanjima demonstranata, ispoštuje ugovorene rokove, ali da očekuje od nadležnih organa da garantuju bezbednost za njihov radnike, koji su pretrpeli niz pretnji i uvreda, koje su u određenim situacijama mogle da prerastu u nasilje", zaključuje se u saopštenju kineske kompanije. 

Podsetimo, za danas je na Šodrošu zakazan protest protiv radova izgradnji mosta. Protest počinje u 16 časova.

  • ZxZ

    23.10.2022 20:12
    Istini za volju
    Nisu Kinezi krivi što Srbijom vlada mafija. Većina komentara je upućena na pogrešnu adresu.
  • ///

    23.10.2022 20:03
    Odbojkasice da li ste platili? Rekli ste da ćete platiti ako osvije medalju.
    A, koliko ste platili one što su vam dozvolili da tu vičete: moja teritorija?!
  • Advokatica

    23.10.2022 19:43
    E neka vam je sa srećom sa srpskim sudovima. 2 godine u Osnovnom i 3 godine u Višem sudu, i Bog da vas vidi.
    I još izvršenje, i eto već za desetak godina ćete naplatiti štetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.