Novosadski naprednjaci o bilbordima Kreni-promeni: Razlog za netrpeljivost su naši dobri rezultati

Novosadski naprednjaci reagovali su na saopštenje Pokreta Kreni-promeni u kom se navodi da gradska vlast u Novom Sadu vrši pritisak kako bi se uklonili bilbordi koji mere zagađenje u gradu.
Novosadski naprednjaci o bilbordima Kreni-promeni: Razlog za netrpeljivost su naši dobri rezultati
Foto: 021.rs

Pokret Kreni-promeni saopštio je u nedelju da gradska vlast vrši pritisak na kompaniju koja izdaje bilbord i "preti se podnošenjem krivičnih prijava zbog navodnog širenja panike".

Iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke poručuju da Pokretu Kreni-promeni "nije preostalo ništa drugo ne da usmeravaju svoju frustraciju na vlast u Novom Sadu".

Oni pitaju Kreni-promeni "zbog čega bi grad koji je najviše uradio za poboljšanje kvaliteta vazduha u Srbiji uticao na to da se nečija kampanja osujeti", dodajući da nemaju potrebu da "fabrikuju vesti i iznose laži".
 
"Grad Novi Sad jasno i transparentno obaveštava svoje sugrađane o kvalitetu vazduha na svojoj teritoriji a rezultate ne izmišljamo mi, niti ih merimo putem nekvalitetnih i nesertifikovanih senzora i sličnih aplikacija, već to rade profesionalne stručne službe Zavoda za javno zdravlje Vojvodine. Rezultati kvaliteta vazduha u Novom Sadu su jasni a to je potvrdila i DRI kroz svoj izveštaj. Novi Sad ima dobar kvalitet vazduha, što je rezultat dugogodišnjeg rada i realizacija 90 odsto mera iz Plana kvaliteta vazduha", navodi se u saopštenju Srpske napredne stranke.
 
Kako kažu, dokaz da "lažni ekolozi" ne govore istinu je to što navode da im je kampanja uklonjena posle nekoliko sati, "iako punih pet dana reklama za aplikaciju stoji na bilbordima po Novom Sadu".

"Vlast u Novom Sadu predvođena Srpskom naprednom strankom ne utiče na privatne subjekte koji su vlasnici reklamnih bilborda niti u bilo kojoj meri želi da se meša u poslovnu politiku ovih firmi. Razlog za vašu netrpeljivost su naši dobri rezultati koji su rezultat ozbiljnog i stručnog pristupa poslu. Vi nastavite da lažete narod a mi ćemo nastaviti da radimo za dobrobit građana Novog Sada", zaključuju u SNS.

  • Kada zinu- lažu!

    26.12.2022 23:43
    Určiće se do samouništenja!
  • Spiridon Kopicl

    26.12.2022 14:59
    Novi S(mr)ad
    Ma da , Novi Sad je vazdušna banja, epicentar ruže vetrova...
    NaprDnjaci, zatvorite usta, smrdi nam po gradu.
  • Bluesbaba

    26.12.2022 13:50
    Seljana sa 5 zvezdica
    Grad Novi Sad je bio nekad, sad je Galens city, prljav, smrdljiv, strokav, zagadjen, pun nekulturnih i bahatih primitivaca iz regiona, grad pun kladionica, blata, zapusenih sahtova i smrdljivih tezgi na sve strane..... FUJ

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti