SSP: JGSP "Novi Sad" pred kolapsom zbog uhlebljenja SNS botova

Gradski odbor Stranke slobode i pravde tvrdi da je JGSP "Novi Sad" pred kolapsom "zbog zastarelog voznog parka i nedostatka vozača".
SSP: JGSP "Novi Sad" pred kolapsom zbog uhlebljenja SNS botova
Foto: 021.rs

Kako navode, grad ne planira kupovinu novih autobusa drugu godinu zaredom, dok se "umesto vozača, masovno zapošljavaju stranački botovi u administraciji preduzeća".

U saopštenju dodaju da je primetno nepoštovanje reda vožnje i "očigledne nelogičnosti u planu JGSP kada su neki polasci poluprazni, a većina izuzetno preopterećeni". 

"Ove ogromne probleme sigurno neće rešiti ni isporuka ranije plaćenih deset električnih autobusa koja kasni već skoro dve godine. Odluka SNS vlasti da Grad Novi Sad u tekućoj godini, baš kao i u 2022. ne uloži ni dinar iz budžeta grada u kupovinu novih autobusa za gradsko saobraćajno preduzeće jasno pokazuje nedostatak volje i znanja da se reši jedan od najvećih komunalnih problema našeg grada", navodi se.
 
Pitaju se da li to što se "nikad ne voze gradskim prevozom daje za pravo naprednjačkim funkcionerima da novac svih građana neće da ulože u nove autobuse i oporavak JGSP?" 
 
"Realnost je da gradske SNS funkcionere javni prevoz interesuje samo kada zapošljavaju svoje botove u JGSP 'Novi Sad', što se vidi i prema strukturi radnika u preduzeću gde jedva 50 posto odlazi na vozače i mehaničare, koji uz to imaju i značajno manje prosečne plate od administrativnog osoblja", stoji u saopštenju.

Zaključuju da gradski prevoz mora da bude prioritet za gradski saobraćaj i kičma razvoja grada, kako bi se smanjile gužve, ali i zagađenje vazduha. 

  • Mitra

    11.01.2023 08:12
    Pa gde su ti novi busevi?
    Zimi hlade ,a leti greju milina
  • R. P. F.

    09.01.2023 20:27
    @ Laloš
    U pravu ste. Sistematsko uništavanje zdravstva, školstva, pravosuđa, energetike.... nije ništa drugo do veleizdaja.
  • A sta rade

    09.01.2023 17:34
    Botovi
    Volan u ruke, botovi...od nerada se umire mlad!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti