Zbog trovanja hranom 18 osoba završilo u bolnicama, "Tortilla Casa" ne radi u "Promenadi"

Zbog trovanja hranom, za koje se sumnja da se dogodilo u restoranu meksičke hrane "Tortilla Casa" u "Promenadi", tokom vikenda je zbrinuto 18 osoba, među kojima su i deca.
Zbog trovanja hranom 18 osoba završilo u bolnicama, "Tortilla Casa" ne radi u "Promenadi"
Foto: 021.rs
Oni su zbrinuti u Kliničkom centru Vojvodine i Dečijoj bolnici. Međutim, ovo nije konačan broj osoba koje su imale problema, jer se nisu svi javili u zdravstvene ustanove.
 
Osim toga, bilo je i lakših slučajeva koji su se tokom praznika obratili i dežurnoj službi Doma zdravlja i noćnoj ambulanti, te nisu morali u Infektivnu kliniku.
 
Kako se 021.rs uverio, objekat "Tortilla Casa" u "Promenadi ne radi danas, dok drugi objekat ovog restorana meksičke hrane u Novom Sadu radi redovno.
U Kliničkom centru Vojvodine za 021.rs navode da su u petak imali desetak pacijenata, a u subotu još nekoliko njih, koji su pregledani i primljeni u Infektivnoj klinici. 
 
"U Ambulantu Klinike za infektivne bolesti u toku petka i subote pregledano je 17 pacijenata sa znacima alimentarne intoksikacije, sa lakšom kliničkom slikom. Nakon opservacije, kompletne  dijagnostike, lekarske pomoći i zbrinjavanja pacijenti su otpušteni na kućno lečenje", poručuju u KCV.
U ovoj zdravstvenoj ustanovi ne preciziraju koliko je dece, a koliko odraslih primljeno sa simptomima trovanja hranom.
 
U Dečijoj bolnici su za 021.rs kažu da su hospitalizovali jedno dete koje je dobrog opšteg stanja. Dodaju i da se za dodatne informacije obratimo KCV-u, jer se deca sa simptomima trovanja šalju na Infektivnu kliniku. 
 
Ovog ponedeljka nema novih informacija od inspekcijskih ili drugih državnih organa o tome šta se preduzima povodom slučaja trovanja hranom. 
 
U međuvremenu, prodajno mesto "Tortilla Casa" u "Promenadi" je jedino zatvoreno u ovom tržnom centru, ali nema nikakvog obaveštenja zbog čega ne radi. 
 
Iz firme koja upravlja lancem "Tortilla Casa", kao ni iz TC "Promenada", nije bilo nikakvih informacija u vezi sa ovim slučajem.
Do sada se oglasila jedino sanitarna inspekcija u kojoj je za 021.rs rečeno da su zajedno sa kolegama iz veterinarske inspekcije hitno i vanredno kontrolisali ovaj meksički restoran.
 
Naveli su i da nisu utvrđeni sanitarno-higijenski nedostaci, ali da su uzeti uzorci hrane i briseva radi laboratorijskog ispitivanja njihove higijenske ispravnosti, kao i da su svi zaposleni upućeni na vanredne sanitarne preglede. 
 
Rezultati analiza će, kako je navedeno, biti poznati u narednom periodu. 
  • b

    11.01.2023 03:15
    Ocekivano
    Duze jedem iz restorana. Nazalost do skoro nije bilo neke druge opcije kada je rec o meksickoj hrani. Iz tortilje kaze je uvek bilo 50/50. Ili hrana dodje preukusna ili bukvalno kisela i pokvarena. Jednom prilikom sam dobio crunchwrap pun mrava.

    Nadam se da ce vratiti stari kvalitet od pre x godina kada nisam morao da se kockam sa hranom.
  • V

    10.01.2023 00:53
    Svi smo mi ljudi, greške se de
    Takve greške se nažalost dešavaju, ali verujem da se ovako nešto neće ponoviti posle ovoga. Hrana, higijena i ljubaznost osoblja u Promenadi i na Bulevaru i dalje ostaju na najvišem nivou od svih brzih hrana u Novom Sadu. U oba lokala jedem već godinama i nikad problem nisam imala. Moguće je da neki ljudi imaju drugačiji stepen tolerancije na neku hranu i da im ovakav tip hrane ne prija i to je ok. Nadam se da će otvoriti lokal u Promenadi i da će raditi bolje nego ikada, a ja ću im biti redovan gost kao i do sada.
  • Veki

    09.01.2023 20:37
    Ova vest me podsetila kako sam se ja otrovala sa sendvicima, krajem devedesetih, a koje sam kupila u Bazaru. U prizemlju je bila neka brza hrana. Nikada ni pre, ni kasnije nisam bila tako bolesna, strasno sta sam prezivela i posle mesec dana pocela normalno da jedem. Tako da mi je bas zao dece i odraslih koji to prolaze i zelim da sto pre ozdrave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti