Odbornici još jednom u vaše ime: SNS i LSV raskidaju komunalnu vezu

Novosadski odbornici se drugi put ovog meseca sastaju,a razlog je skoro isti promene u vladajućoj koaliciji.
Odbornici još jednom u vaše ime: SNS i LSV raskidaju komunalnu vezu
Foto: 021.rs

Nakon što je Srpska napredna stranka početkom meseca raskinula koaliciju sa Pokretom za obnovu Kraljevine Srbije, sada je završena saradnja naprednjaka i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Do sada su pristigle ostavke člana Gradskog veća zaduženog za saobraćaj Aleksandra Kravića, vršioca dužnosti direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" Damira Kondića, kao i šefa odborničke grupe LSV-a Roberta Kolara na mesto člana kadrovske komisije.

Do početka sednice u petak se očekuje da će biti dostavljene i ostavke u nadzornim i školskim odborima, kao i u pojedinim radnim telima.
 
U skupštinskom materijalu još uvek nema predloga odluka o tome ko bi mogao da zameni ligaši na ovim funkcijama. 
 
Do prekida šestogodišnje saradnje ligaša i naprednjaka, koja je predstavljena kao "komunalna koalicija", došlo je nakon što je LSV najavljivala prekid koalicije unazad nekoliko meseci. SNS je potom odlučio da im, kako su naveli, "prekrati muke" i da oni budu ti koji raskidaju koaliciju. 
 
Ostale tačke dnevnog reda su uglavnom tehničke prirode i to su tri izveštaja o realizaciji investicija u Spensu i "Putu" u 2022. godini, rešenja o davanju prostorija u Čenejskoj 54 za potrebe Gradske biblioteke i prebacivanje prava korišćenja nedavno sagrađane zgrade ambulante na Adicama sa Grada na Pokrajinu.
 
Takođe, odbornici treba da daju saglasnost na to da Novi Sad obavi razmenu nepokretnosti sa "City gradnja lux" na uglu Bore Prodanovića i Ćirpanove ulice. Novi Sad će dati poslovni prostor od 43 kvadrata i deo vlasništva nad zemljištem za lokal od 76,76 kvadrata koji će biti sagrađen u zgradi na toj lokaciji, kao i za 22.355,33 evra koje će biti uplaćene u budžet.
 
Odbornici bi trebalo da daju saglasnost i za rušenje nelegalnih baraka na uglu Bate Brkića i Seljačkih buna na Novom naselju, koje su tokom godina menjale namenu i koje su u vlasništvu Grada, kako bi se na toj lokaciji izgradila nova kulturna stanica.
Tu je i davanje saglasnosti na izmene investicionog plana JKP "Čistoća" nakon što je Vlada Vojvodine iz budžetske rezerve dodelila ovom javnom preduzeću još 143,3 miliona dinara. Sa ovim sredstvima kupiće se dva autosmećara, tri autocisterne i autopodizač. Ovo je drugi put za manje od mesec dana da Vojvodina dodeljuje novac "Čistoći", pošto je već dato 78 miliona dinara za kupovinu autočistilice. Sa svim ovim sredstvima Vojvodina će omogućiti da novosadska "Čistoća" obnovi deo voznog parka, pošto u zadnjih nekoliko godina skoro nije bilo nabavki nove opreme. Iz Grada i Pokrajine nije dato jasno objašnjenje zašto je bilo neophodno da se iz budžetske rezerve Vojvodine finansira mehanizacija "Čistoće", jer Novi Sad ima budžet koji je jedan od najvećih u Srbiji i lako bi mogao da finansira ovako nešto.
 
Pred Skupštinom je i predlog da se radi izmena Plana detaljne regulacije Univerzitetskog kompleksa. Izmena planova je potrebna kako bi se uredio saobraćajni prilaz Naučno-tehnološkom parku, odnosno dogradnji Fakulteta tehničkih nauka.
 
Dodajmo i da je u dnevni red ubačena i ostavka odbornika POKS-a Saše Novakovića na mesto člana kadrovske komisije, što je ostalo nedovršeno nakon prethodnog zasedanja kada su članovi ove stranke napustili koaliciju.
  • Lala

    24.02.2023 10:43
    STOPIO SE SA NARODNJACIMA SNS
    Vidim da se novi gradonačelnik, bviši panker sa Limana, polako, ali sigurno, stopio sa sns narodnjačkim miljeom, jer kada čovek nema ponosa, dostojanstva i samopoštovanja, što da ne. Pare su pare, kvadrati kod Galensa su kvadrati, onda sva druga pravila i postulati prestaju da važe.
  • Nb

    23.02.2023 19:35
    Jp
    Dali oni koji su dobili posao preko POKSa i LSVa prelaze u SNS ili su principijelni i napuštaju javna preduzeća.
  • Zova

    23.02.2023 19:33
    Svi iz DS proterani govnjivom motkom. DS je sad najcistija stranka! Moj glas ce ici DS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti