LSV poziva svoje novosadske članove na funkcijama u koaliciji sa SNS da podnesu ostavke

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je svoje članove koji su, formalno, još uvek u koaliciji sa SNS u Novom Sadu, da podnesu ostavke.
LSV poziva svoje novosadske članove na funkcijama u koaliciji sa SNS da podnesu ostavke
Foto: 021.rs
U ovoj stranci, koja odnedavno ima novo rukovodstvo i koje je odlučilo da Liga napusti ovu koaliciju, podsećaju da "LSV i SNS ne dele isti sistem vrednosti i nikakva koalicija sa ovom partijom ne dolazi u obzir".

"Građanima glavnog grada Vojvodine je potrebna snažna, dobro organizovana, moderna, proevropska, građanska i autonomaška stranka, a to je obnovljena Liga socijaldemokrata Vojvodine", poručuje danas LSV.

Gradski odbor Srpske napredne stranke pre oko nedelju dana je poručio da LSV više nije deo koalicije na vlasti i zahvalio se ovoj stranci na saradnji. Taj potez usledio je odmah nakon što je lider LSV Bojan Kostreš obelodanio planove Lige socijaldemokrata Vojvodine da se iz koalicije formalno izađe u martu, nakon gradskih izbora u ovoj partiji.
 
Međutim, naprednjaci su poručili da "nemaju nameru da čekaju da oni (LSV) izaberu novo rukovodstvo", te da će izbacivanjem Lige iz vlasti "prekratiti muke" svojim partnerima. 
 
SNS je poručila i da će svi funkcioneri LSV biti smenjeni na predstojećoj sednici Skupštine grada. Sednica je zakazana za petak, 24. februar, a na dnevnom redu u ovom trenutku nema smena, niti ostavki.

U podeli vlasti, Liga socijaldemokrata Vojvodine je u koaliciji sa SNS imala rukovođenje JKP "Vodovod i kanalizacija", a dugogodišnji član LSV Aleksandar Kravić aktuelni je član Gradskog veća za saobraćaj i puteve. Deo članstva LSV bio je zaposlen i u JKP "Tržnica".

  • Ligas

    21.02.2023 15:43
    Bojan Kostres je prepun para, čak i ličnog vozača ima i najnoviju Škodu superb, a na drugu stranu nema dana jednog radnog staža. Šta mislite odakle mu?
  • Vodovodzija

    21.02.2023 15:41
    Šta je sa onim da će biti isključen iz stranke ko ne postupi kako "predsednik" kaže? Bojane ne smeš Cakiju nista hahahah!!!
  • V5

    20.02.2023 18:34
    Uvek isto
    Ko god da otkaže saradnju sa sektom dobro je uradio. Na žalost uvek će se naći neka grupa koja će pružiti ruku nazadnjacima. To je tragedija Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti