LSV nakon kraha "komunalne koalicije": Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.
LSV nakon kraha "komunalne koalicije": Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti
Foto: 021.rs

Reakcija LSV-a dolazi nakon saopštenja novosadskih naprednjaka u kom su se zahvalili Ligi na dosadašnjoj saradnji, poručujući da neće čekati da njihovi koalicioni partneri sami izađu iz vlasti, u martu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nedavno je sprovela reorganizaciju u partiji i ispitivanje članstva. Prema rečima Martona, LSV je nakon nedavno održanog Kongresa krenula putem obnove.

"Oni su nacionalisti, centralisti i rusofili, odnosno putinofili. Mi smo za punu autonomiju Vojvodine, EU i građansko društvo", navodi Marton stav Lige o Srpskoj naprednoj stranci.
 
Kako dodaje, LSV je jesenas raspuštanjem novosadskog odbora "jasno ukazala na to da nije zadovoljna koalicijom u Novom Sadu". 
 
"Izvršni odvor LSV će uskoro raspisati izbore i za novi novosadski odbor i on će doneti odluku o raskidu koalicije. Očekujemo da će svi naši kadrovi biti razrešeni na sledećoj sednici Skupštine grada Novog Sada", navodi portparol LSV za 021.rs.
 
Naprednjaci su u nedelju saopštili da žele da "prekrate muke" svojim koalicionim partnerima.
 
"S obzirom na to da su jasno rekli da ne žele više da budu deo gradske vlasti, ovim putem želimo da im 'prekratimo muke' i da ih obavestimo da ćemo na prvoj narednoj sednici Skupštine grada i formalno krenuti u izmene unutar vladajuće koalicije", u nedelju su poručili naprednjaci. 
 
Novoizabrani predsednik LSV Bojan Kostreš rekao je da će iz stranke biti isključeni svi koji se budu oglušili o odluku o raskidu koalicije sa naprednjacima.
U podeli vlasti, Liga socijaldemokrata Vojvodine je u koaliciji sa SNS dobila rukovođenje JKP "Vodovod i kanalizacija". Dugogodišnji član LSV Aleksandar Kravić aktuelni je član Gradskog veća za saobraćaj i puteve. 
 
Troje odbornika LSV u Skupštini grada već neko vreme se ne pojavljuju na sednicama. Nisu bili prisutni ni tokom izbora Milana Đurića za gradonačelnika.
  • boger

    17.02.2023 08:13
    koliko vidimo
    Itekako delite vrednosti sa naprdnjacima. Vi ste uvek tu negde gde se dele neke vrednosti. Više ste štete naneli ideji vojvođanske autonomije nego i jedna desničarska i nacionalistička stranka.
  • Liman

    16.02.2023 07:54
    Milo mi je sto su vas najurili..Unistili ste Novi Sad,ljigavci jedni,prodali ste se zarad licnih interesa.Plava frajla,Gardino..vasi projekti..pa komunalna inspekcija,ekoloska koja sve to pokriva..buka-haos u centru grada..korumpirana banda!
  • zokii

    15.02.2023 15:40
    moj Vlajko
    Vlajko
    13.02.2023 • 13:25
    Najzad ligaši.
    Pozdravljam ovu novu LSV.

    Ligaši ili LJigaši

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti