Pokrajina ponovo pomaže "Čistoću": Izdvaja se 143,3 miliona iz rezerve za nabavku vozila

Iz vojvođanskog budžeta izdvojeno je još 143,3 miliona dinara za kupovinu vozila za JKP "Čistoća".
Pokrajina ponovo pomaže "Čistoću": Izdvaja se 143,3 miliona iz rezerve za nabavku vozila
Foto: 021.rs

Pre samo dve nedelje Autonomna Pokrajina Vojvodina dala je 78 miliona dinara za tri autočistilice.

Novi milioni predviđeni su za kupovinu dva kamiona za odnošenje smeća, tri autocisterne i jednog autopodizača.

U obrazloženju nema mnogo detalja, te se navodi samo da se novac prosleđuje Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu za potrebe kapitalnih transfera ostalim nivoima vlasti, odnosno za potrebe obavljanja delatnosti "Čistoće". Obrazloženje bez detalja dato je i u slučaju dodeljivanja prvobitnih 78 miliona. 
 
Ni novosadski, kao ni pokrajinski čelnici, nisu govorili o tome da li je "Čistoći" neophodna finansijska injekcija radi kupovine opreme zato što budžet grada takve investicije ne može da podrži.
 
Donacija od 143,3 miliona dinara još uvek nije uvrštena u dnevni red sednice Skupštine grada, koja je zakazana za 10. februar. Umesto toga, pred odbornicama je tačka dnevnog reda koja se odnosi na 78 miliona dinara izdvojenih sredinom januara. 
 
Situacija u kojoj pokrajinska vlast izdvaja novac za novosadska preduzeća, radi kupovine opreme, nije česta, imajući u vidu to da je Novi Sad sa 46 milijardi dinara u budžetu najbogatija opština u Vojvodini. 
Sa 143,3 miliona dinara, kao i uz prethodnih 78 miliona za autočistilice, "Čistoća" će moći da kupi novu mehanizaciju, što prvobitno nije bio plan da se učini u 2023. godini.
 
Grad je bio predvideo da "Čistoća" dobije 25 miliona dinara iz budžeta za jednu autočistilicu, a u planu je bila navedena i nabavka polovnih kamiona-smećara u dva odvojena tendera u vrednosti od 75 miliona dinara.
 
"Čistoća" je pre nekoliko nedelja, posle dvogodišnje pauze, kupila dva nova kamiona za odnošenje smeća, dok se sam vozni park sporije obnavljao. S novim sredstvima iz pokrajinskog budžeta, uz pomoć osnivača, "Čistoća" će moći da obnovi vozni park. 
  • Ron Jeremy

    07.02.2023 22:03
    Šta će biti sa čuvarima kontejnera koje još niko nije video? Da li je istina da je Piljke zadužio metlu?
  • PP

    07.02.2023 21:46
    Ova slika…je ništa u odnosu na trenutni izgled firme a sve zbog ona dva reketasa i lopova.
    Pitam se gde će novi direktor da ih smesti posto oni najviše vole radionicu a pogotovo popravke kamiona uz nabavke delova pa sad kad ovaj novi vidi račune o popravkama kojih nije ni bilo…pa kad Prijavi policiji…E to će biti zabavno.
  • Djuka

    07.02.2023 21:03
    Inat
    Sto se sada ne inatite gradski naprednjaci i prezrete pare nadmenog i gospostvenog Igora. Pokunjeni i sa ispruzenom rukom strahujete za ishod prestojecih izbora - normalno kada ste se junacili sa herojima ulice i drustvenih mreza. Dodje vreme da govore dela, pa pomozi Igore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti