FOTO, VIDEO: Pogledajte kako će izgledati "Hyatt Regency Novi Sad" na mestu "Parka"

Javnosti je predstavljeno kako će izgledati hotel "Hyatt Regency Novi Sad" koji će doći na mestu postojećeg hotela "Park".
FOTO, VIDEO: Pogledajte kako će izgledati "Hyatt Regency Novi Sad" na mestu "Parka"
Foto: 021.rs

U hotelu "Park" potpisuje se ugovor o izgradnji i razvoju hotela "Hyatt Regency Novi Sad".

Događaju prisustvuju potpredsednik za razvoj kompanije "Hyatt International Group" Takuja Aojama, direktor novosadske kompanije "Inobačka" Vukajlo Babić, kao i državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

"Hyatt Regency Novi Sad" projektovan je da, rekonstrukcijom i dogradnjom postojećeg hotela "Park", bude savremen premium hotel smešten u zelenoj oazi, kraj Futoškog parka.
 
 
Ovaj hotelsko-poslovni kompleks jedna je od najvećih investicija u Novom Sadu - 107 miliona evra i jedna od retkih koja je ujedno doprinos i ekologiji i turizmu. Čitav kompleks baziran je na korišćenju tzv. zelene energije (obnovljivi izvori energije), u skladu sa LEED standardima i "carbon-free" sistemom, koje su najnovije svetske preporuke kada je u pitanju energetska efikasnost i očuvanje životne sredine, poručili su iz "Inobačke".
 
  
 
"Dolaskom jednog od najvećih hotelskih lanaca u svetu, Novi Sad će se pozicionirati kao centar međunarodnog kongresnog turizma u Vojvodini, a njegovim otvaranjem 2026. godine, ovaj grad dobiće najveći kongresni centar, izgrađen na 1.900 m2 za gotovo 1000 ljudi", kažu investitori. 
Prostor oko sadašnjeg hotela će se, kako navode u "Inobačkoj", potpuno ozeleniti, postojeća vegetacija u Futoškom parku će biti obnovljena i osvežena kako bi se povećala emisija kiseonika u gradu, a drvo Ginko Biloba, koja je pod zaštitom, biće centralno mesto ovog novog projekta i njegov zaštitni znak.
 
 
"Posebna pažnja pridaće se i očuvanju banjskog dela i SPA centra, kako bi on ostao autentičan i u duhu Jodne banje, koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela u Futoškom parku i jedan je od zaštitnih znakova Grada Novog Sada još iz 19.veka", naveli su ovoj kompaniji.
  • 1337

    06.03.2023 11:59
    Ne valja
    Ne valja to ništa. Treba još betona, po 10 spratova i obavezno na svaku zgradu krst od bar 50 metara.
  • NSadjanin

    06.03.2023 08:03
    Covece, pa oni zidaju celu novu zgradu blize otvorenim bazenima?
    Nije to samo adaptacija, vec dozvola za novu gradnju u centru grada!
    Ne moze nikad nesto dobro da bude kod nas, uvek mora ekstra isplativo. Ovo je u fazonu BWT-a.
  • NV

    04.03.2023 08:59
    Ajde bas da vidimo sta ce se ostvariti od ove price???Ali cisto sumnjam da ce bilo sta ispodtovati od ove price!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti