Stiže nova titula: Novi Sad proglašen za - evropski grad šuma

Nakon Sankt Peterburga, Beča, Osla i Barselone, ovogodišnji nosilac priznanja "Evropski grad šuma" je Novi Sad, saopštila je Gradska uprava za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada.
Stiže nova titula: Novi Sad proglašen za - evropski grad šuma
Foto: 021.rs
Upravo na današnji dan, kada se obeležava Međunarodni dan šuma, predstavnicima Novog Sada je to saopštio zamenik direktora Evropskog instituta za šume Roberto Mavsari.
Titula traje tokom čitave godine, a ceremonija uručenja će biti upriličena u septembru na Univerzitetu u Novom Sadu, u okviru Godišnje konferencije Evropskog instituta za šume i Naučnog seminara "Evropske šume i nauka o šumama: tranzicija za budućnost".
 
"Sve smo bliže našem cilju da u budućnosti postanemo Zelena prestonica Evrope", navodi se u saopštenju Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

Titulom se pohvalio i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Komentari 122

  • NS

    25.03.2023 15:29
    Obmana
    Evropska prestonica unistenih i ocerupanih suma.
    Sjeca drveca je bezobrazno velikih razmjera, i vjerovatno , krivicno djelo punjenja stranackih dzepova.
  • Baka

    25.03.2023 11:54
    Titula betona
    Evropski grad betona
  • Evropski

    24.03.2023 21:36
    Evropski grad šušumiga! Tako ima više smisla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti