Zamenik gradonačelnika protest na Šodrošu doveo u vezu sa NATO bombardovanjem

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac kaže da su Novom Sadu nekada rušili mostove, a da danas pokušavaju da mu zabrane izgradnju novog.
Zamenik gradonačelnika protest na Šodrošu doveo u vezu sa NATO bombardovanjem
Foto: 021.rs

On je u autorskom tekstu za medij naklonjen aktuelnoj vlasti NS Uživo napisao da je "teško a ne uočiti korelaciju da se otpor izgradnji novog mosta dešava baš uoči godišnjice početka bespravne NATO agresije na našu državu i nečovečnog bombardovanja našeg naroda".

Crnobarac potom piše kako je 19 godina bilo potrebno da tri novosadska mosta ponovo budu na broju, poručujući da su "partikularni interesi i feudalna podela gradske, pokrajinske i republičkke vlasti" Demokratske stranke doveli do toga da se 12 godina čeka na početak izgradnje novog Žeželjevog mosta. 

Ipak, beleži to Crnobarac, danas Novi Sad ne projektuje samo četvrti, nego i peti i šesti most preko Dunava. Ponavlja i da je najveći benefit mosta u produžetku Bulevara Evrope, koji će ići preko Šodroša gde se nalaze aktivisti koji se protive seči šume, taj što će rasteretiti neke od najprometnijih raskrsnica u gradu.
 
Zamenik Milana Đurića ističe u tekstu za NS Uživo i kako "predstavnici vanparlamentarne opozicije u Novom Sadu kao i razni predstavnici takozvanog nevladinog sektora, svaki pokušaj modernizacije dočekuju na nož, ali ne mogu mržnja i zavist da unište nešto što zaista vredi". 
 
"Baš onoliko koliki je značaj ovog mosta, toliko su beznačajni i bespredmetni napadi opozicije na izgradnju istog. Mada, ako uzmemo u obzir da se mostovi grade sa ciljem da spajaju ljude, a da je drugosrbijanska politička opcija uvek zagovarala politiku podele našeg naroda na prvu, većinsku ali po njima prostodušnu Srbiju i drugu autošovinističku malobrojnu Srbiju, ali opet po njima elitističku Srbiju, ideja napada na sve što spaja naš narod nimalo ne iznenađuje", zaključak je Igora Crnobarca.
Podsetimo, aktivisti na Šodrošu već drugi dan pokušavaju da spreče seču stabala na ovoj lokaciji. Oni sumnjaju da je seča nelegalna, zahtevajući da im se pokažu potrebne dozvole. 
 
Osim toga, radnicima kineske kompanije koja treba da radi na izgradnji mosta ne dozvoljavaju da podignu ogradu koja je ranije bila postavljena na ovoj lokaciji. Na terenu je prisutna policija koja nije intervenisala, ali je legitimisala aktiviste.

Komentari 43

  • Radnik

    27.08.2023 23:58
    Nisam znao da postoji pravno bombardovanje.
  • Sesil

    24.03.2023 09:56
    Jadno
    Jadan je on. Pojma nema šta priča. Bombardovanja se ni ne seća, ali je naučio mantru SNS. Koliko jadan moraš biti sa 30 god.i ovo izjaviti. FUJJJJ!!!!!
  • Trpimir

    23.03.2023 23:50
    Zar je moguće da građani Novog Sada biraju ovakve da upravljaju njihovim gradom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.