Prva ovogodišnja Kritična masa: Novosađani danas u masovnoj uličnoj vožnji bicikala

Novosadska kritična masa, masovna vožnja bicikala ulicama Novog Sada, održaće se u petak, 31. marta u organizaciji Novosadske biciklističke inicijative (NSBI).
Prva ovogodišnja Kritična masa: Novosađani danas u masovnoj uličnoj vožnji bicikala
Foto: 021.rs

Ovo je prva ovogodišnja, prolećna Kritična masa, na koju su pozvani svi građani i građanke na biciklu.

Vožnja će ovog puta imati posvetu - ekipa NSBI Kritičnu masu posvećuje jednom od redovnih učesnika koji je nedavno preminuo, a to je fotograf Jan Valo.
"U njegovu čast, posle vožnje organizujemo projekciju njegovih fotografija u Omladinskom centru OPENS, adresa je Bulevar despota Stefana 5. Bilo da učestvujete u vožnji ili ne, pozivamo vas da nam se pridružite na ovoj projekciji Janovih fotografija čije savršenstvo ostavlja bez daha", navode organizatori.
 
Vožnja počinje iz Limanskog parka i ide Šekspirovom na Bulevar despota Stefana, Narodnog fronta, na Ive Andrića. Odatle će Kritična masa nastaviti Bulevarom cara Lazara i Bulevarom patrijarha Pavla do Vršačke, pa kroz Bulevar Slobodana Jovanovića i Radomira Raše Radujkova na Hadži Ruvimovu ulicu.
 
Od Ulice Braće Popović ide se Hajduk Veljkovom ulicom na Cara Dušana. Potom će vožnja Šekspirovom doći do Bulevara despota Stefana i prostorija Opensa, gde se završava Kritična masa.
 
Vožnja će trajati nešto duže od sat vremena. 
 
Početak je u 17 časova.
Kritična masa je tradicionalni biciklistički događaj u Novom Sadu, čiji cilj je promocija vožnje bicikla kao zdravijeg, efikasnog i brzog načina kretanja u saobraćaju svakog dana, bez negativnih uticaja na životnu sredinu.
  • Novosađanin

    31.03.2023 14:50
    @Dr

    Pročitaj TI zakon umesto što glumiš da ga poznaješ, pa ćeš videti da obaveza nošenja prsluka u naseljenom mestu ne postoji.
  • Dr

    31.03.2023 14:06
    @Novosadjanin
    Promašili ste temu jer se moj komentar na odnosi na nešto što se meni hoće ili neće. Ja sam i vozač i biciklista i pešak ali je tema biciklisti i njihovo ponašanje. Da li noću vozite kola i odjednom neosvetljen biciklista koji tako ugrožava i sebe druge! A pročitajte u zakonu kako mora biti obeležen tj osvetljen radi svoje i tudje bezbednosti. Za razliku od vašeg komentara moj komentar nije nikoga nipodaštavao već ukazivao na stanje.
  • Novosađanin

    31.03.2023 13:02
    @Dr

    Isto se može reći i za sve druge kategorije učesnika u sobraćaju. Eto i ti si bahat jer misliš da će neko da nosi reflektujući prsluk samo zato što se tebi prohtelo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti