Vučević ponovo na čelu novosadskih naprednjaka - u prvom redu ministri i Andrej

Bivši gradonačelnik Novog Sada i aktuelni ministar odbrane Miloš Vučević po treći put je izabran za predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke.
Informacija o njegovom reizboru podeljena je na nalozima naprednjaka na društvenim mrežama, kao i na ličnim nalozima Miloša Vučevića. 
 
Ipak, ne navodi se da li je doskorašnji gradonačelnik imao protivkandidata i da li se glasalo o drugim funkcijama u gradskom odboru.
Na fotografijama se može videti da su izborima prisustvovali i predstavnici vlasti, poput ministara Maje Gojković, Nikole Selakovića, Tomislava Momirovića, Darije Kisić Tepavčević, Irene Vujović, Jelene Tanasković... 
 
Osim toga, događaju je prisustvovao i funkcioner naprednjaka Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je sedeo do Vučevića.
Vučević je sa javnošću podelio da je srećan zato što je po treći jednoglasno izabran za predsednika gradskog odbora. 
 
"Večeras nisam mogao da pripremim govor, emocije su me okupirale i od svega što sam rekao pred svim važnim saradnicima, posebno ističem da sam i dalje kao 'zapeta puška' da na tom mestu delim sa svojim prijateljima iz stranke i dobro i loše. A posebno želim svima da zahvalim na ukazanom poverenju koje ću, obećavam, i ovaj put opravdati. Stranka ove godine slavi 15 godina i ona će da se usavršava i da u vremenu pred nama odgovori na opšte, stranačke i državne prioritete. Ponosan sam što smo sa Vučićem na čelu najdosledniji u odbrani i čuvanju naše Srbije i što svi radimo na tome da dosegnemo savršenstvo, da dovodimo nove kadrove i pružamo priliku svakome da se dokaže. Živeli i veliko hvala", napisao je Vučević.
 
 
Aktuelni ministar odbrane je prvi put za predsednika novosadskih naprednjaka izabran 2011. godine, a potom je reizabran 2015. godine. Oba puta je bio jedini kandidat. 
 
Vučević je član SNS od njenog osnivanja, a osim vođenja novosadskih naprednjaka, visoki je stranački funkcioner, koji je na mesto potpredsednika partije reizabran u novembru 2021. 
Takođe, Vučević je najduže u istoriji Novog Sada bio gradonačelnik, od septembra 2012. do oktobra 2022. godine, prekidajući svoj mandat nakon imenovanja za ministra odbrane. 
 
U javnosti je prepoznat i kao osoba koja bi mogla da zameni Anu Brnabić na mestu premijera prilikom sledeće rekonstrukcije vlade ili izbora. 

Komentari 59

  • Ono

    01.04.2023 07:47
    Kao
    Kada podigneš kamen, a ispod njega ovi.
  • 002211

    30.03.2023 08:42
    vučević je za mene minus 1000 odsto Novosađanin.
  • Timko

    29.03.2023 21:46
    Prvi do Vučevića je kao počasni gost guverner Vojvodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti