Uskoro počinje gradnja Kineskog mosta, Grad predaje parcele na Telepu, kraju Limana IV, Šodrošu...

Skupština grada će u četvrtak predati oko dva hektara parcela na Telepu, kraju Limana IV, Šodrošu i Sremskoj Kamenici za potrebe gradnje novog mosta sa vijaduktom u nastavku Bulevara Evrope.
Uskoro počinje gradnja Kineskog mosta, Grad predaje parcele na Telepu, kraju Limana IV, Šodrošu...
Foto: 021.rs
Odluka o predaji zemljišta govori da je sve bliža gradnja "Kineskog mosta", jer Koridori Srbije i ne mogu da ishoduju građevinsku dozvolu ukoliko Republika nije u posedu tog zemljišta.
Kako se vidi iz odluke koja ide pred odbornike, 57 parcela u Novom Sadu i četiri parcele u Sremskoj Kamenici će republičkoj direkciji za imovinu biti predato neposrednom pogodbom bez nakande.
Parcele koje se predaju se nalaze tačno na trasi gde će biti vijadukt iznad Bulevara Evrope na Telepu pre kružnog toga sa Bulevarom Patrijarha Pavla i onda idu preko kraja Limana IV zajedno sa Depresijom do Šodroša gde kreće most.
 
Takođe, predaje se i nekoliko parcela sa sremske strane u Sremskoj Kamenici gde se most završava.
 
 
Ovo nije prvi put da Grad predaje parcele za potrebe izgradnje, kako se navodi zvanično u projektu obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava na trasi državnog puta IIa reda. Ranije su predate parcele na sremskoj obali i na Šodrošu, gde su već nikla gradilišta koja će poslužiti za gradnju privremenih saobraćajnica i privremenog mosta za gradnju stalnog mosta.
Za radove na privremenim saobraćajnicama i pomoćnom mostu, Koridori Srbije su izvadili građevinske dozvole i deo radova je već počeo, i pored protesta građana i ekoloških aktivista.
 
Kineski izvođači China Road and Bridge Corporation (CRBC) su angažovanjem Vojvodinašuma i uz podršku kordona policije posekli delove šume na Šodrošu, iako su aktivisti pokušali da očuvaju drveće od seče. Sada se čeka da krenu radovi. Na sremskoj strani radovi su uznapredovali i sagrađen je deo privremenog mosta. 
  • Jovan

    06.04.2023 18:40
    Odvratno!
  • Veljash

    06.04.2023 11:18
    Predaja nije opcija,hahaha.Ili beše prodaja.
  • Ha

    06.04.2023 08:45
    Ha
    Zašto postoje mostovi? Novi Sad ima malo mostova. Kako gradjani Petrovaradina se nisu bunili izgradnji? Što se prave mostovi? Sad treba da misle da li ce se ribe plašiti tuda da plivaju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti