FOTO: Veternik do kraja meseca dobija kružni tok

Kružna raskrsnica u centru Veternika trebalo bi da bude potpuno završena i uređena do kraja ovog meseca.
Kružna raskrsnica u centru Veternika trebalo bi da bude potpuno završena i uređena do kraja ovog meseca.

Izgradnja  kružnog toka bila je neophodna pre svega iz bezbednosnih razloga, ali i veće propusne moći raskrsnice, jeftinije gradnje i održavanja putne mreže, kaže vd direktor Zavoda za izgradnju grada Mirjana Dejanović. Projektnim rešenjem predviđeno je da se u kružnu raskrsnicu ulazi iz pet pravaca - Novosadskog puta, Ulice Kralja Petra Prvog, Kralja Aleksandra, Omladinske i ulice iz pravca groblja.

Gradonačelnik Igor Pavličić najavljuje da će se u narednom periodu rešavati problem sa saobraćajnom signalizacijom i u smeru prema Novom Sadu, pogotovo u blizini Osnovne škole "Marija Trandafil". Pavličić ističe da puno vozila prolazi tim delom prema gradu, ili u pravcu Bačke Palanke i hrvatske granice i često se događaju saobraćajne nesreće. Prema njegovim rečima, Grad planira da taj problem reši i postavljanjem semafora na raskrsnicama koje nisu pokrivene svetlosnom signalizacijom, a na pojedinim mestima će se praviti pasarele.


Izgradnja kružnog toka u Veterniku košta oko 60 miliona dinara, a nadležni poručuju da u vreme radova neće biti prekida saobraćaja. (D.B)

  • -

    13.11.2011 15:36
    Genijalno
    Inače, fascinatna stvar je da se iz pravca Novog Sada ka Futogu iz kružnog toka ne može ući u Omladinsku ulicu, čime je sav saobraćaj iz te ulice preusmeren na ulicu Kralja Aleksndra u kojoj se nalazi osnovna škola. Velik doprinos bezbednosti, svaka čast...
  • Vozac

    07.11.2011 13:11
    zmigavac
    Ono sto nije spomenuto, pokazivac pravca se na ulasku u kruzni tok koristi po principu:
    1. desni, ako se zeli izaci na prvi izlaz desno. Koristi se do napustanja kruznog toka.
    2. ne daje se na ulazu ako zelimo izaci na drugi izlaz. Pali se u kruznom toku desni, pre pocetka manevra za izlazak.
    3. Pali se levi pri ulasku, za sve ostale izlaske osim pomenutih pod 1. i 2. Drzi se ukljucen sve do pocetka manevara za izlazak kada se pali desni.
  • musa kesedžija

    04.11.2011 20:28
    a saobraćaj
    kako bre da se saobraćaj odvija pored ovolikih radova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.