Traže više policajaca za pojedine delove grada

Skupštinski savet za javni red, mir i bezbednost traži od Policijske uprave da poveća broj policajaca u onim delovima grada gde je stopa kriminala najviša.
Skupštinski savet za javni red, mir i bezbednost traži od Policijske uprave da poveća broj policajaca u onim delovima grada gde je stopa kriminala najviša.

Zahtev je podnet nakon što su članovi Saveta dobili informacije o nekoliko incidenata koji su se dogodili u poslednjih nekoliko nedelja u Novom Sadu. Posebno su izdvojeni slučajevi pogibije policajca u Starim Ledincima, paljenja zastava stranih država, prebijanje mladića homoseksualca, gaženje pešaka na pešačkim prelazima... Savet je doneo odluku da se gradskom parlamentu uputi inicijativa kojom bi se od Ministarstva pravde tražilo pooštravanje kazni za napad na službeno lice na dužnosti.

Savet je još doneo odluku da se od Informatike zatraži izveštaj o svim nedostacima video-nadzora. Takođe, u planu je da se u narednom periodu od Saveta za obrazovanje i sport traži izveštaj šta se preduzima kada je u pitanju edukacija mladih o bezbednosti dece u školama.

  • Milan II

    07.11.2011 09:49
    KRADJE ISPOD LIMITA
    Na Limanu I, kod ograde Vodovoda, a za samo godinu dana, ukradeno mi je iz automobla tri akumulatora. Ima nas još mnogo slično oštećenih.
    Poznato je da ukradeni akumulatori bivaju razbijeni a olovne ploče izvadjene i prodate po otpadima. Da se to ne bi nastavljalo predlažem da se primi po jedan policajac za svaku otpadnu otkupnu stanicu i da tamo, na licu mesta, utvrdjuju ko donosi razbijene akumulatore na prodaju. Možda ova ideja neće uspeti pošto je pojedinačna vrednost akumulatora manja od 15000 din., a naša policija za takve kradje ne interveniše.
  • Oblivion

    05.11.2011 12:11
    Talas nasilja nije moguce samo represijom zaustaviti treba se pozabaviti i vrednostima u drustvu koje se propagiraju i prave plodno tlo za razvoj nasilja .
  • 05.11.2011 01:57
    Vapaj za ciscenje od kriminala i smeca
    Na "Novom Nasilju" vise ni metla gradske cistoce ne prodje, a o policajcima da ne govorim. Scena oko crkve je porazavajuca. Zardjalo zvono na zapustenoj livadi prekrivenoj gomilama sljunka i peska, zardjali i isarani "sveti" kontejner iliti neka prikolica za radnike, bacena zardjala "osvestena" trafika u paketu sa prosijacima ispred ulaza i uneredjenim beskucnicima koji pijani vrse nuzdu gde stignu, ostavljajuci za sobom na desetine malih flasica od alkohola. Sve izgleda kao scena iz Seljacke Bune Matije Gupca, a magla koja se spustila ovih dana se odlicno uklapa u scenografiju.
    Vi ste pokazali kako se jedan normalan deo grada dovodi na dno za cetri godine vase "vladavine".
    Molim 021 da sazna da li gradjani imaju prava da tuze grad za neizvrsavanje komunalnih obaveza za koje gradjani placaju, poput odrzavanje higijene i zelenih povrsina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.