Novosadski džez festival od 16. novembra

Na predstojećem Novosadskom džez festivalu, u Kulturnom centru Novog Sada i Srpskom narodnom pozorištu (SNP), nastupiće Ron Karter, Gonzalo Rubalkaba, Duško Gojković i drugi svetski značajni muzičari, najavili su organizatori.

Na predstojećem Novosadskom džez festivalu, u Kulturnom centru Novog Sada i Srpskom narodnom pozorištu (SNP), nastupiće Ron Karter, Gonzalo Rubalkaba, Duško Gojković i drugi svetski značajni muzičari, najavili su organizatori.

Tokom četiri večeri glavnog koncertnog programa festivala, koji počinje 16. novembra u Velikoj sali SNP-a, nastupiće 12 ansambala, a prvi među njima biće Vladimir Kostadinović Njujork kvartet. Iste večeri publika će imati priliku da uživa u muziciranju benda Torstena Gudsa, kao i Džimija Hita sa sastavom Hit braders. Veliku pažnju, kako se očekuje, privući  će nastupi Duška Gojkovića i njegovog kvinteta, legende džeza Rona Kartera, norveškog trija Gisl Torvika, kao i Rubalkabinog trija, istakla je urednica programa Vesna Kaćanski.

Napominjući da će u Kulturnom centru biti priređeno niz koncerata i drugih programa u susret glavnom delu manifestacije, ona je najavila da će 8. novembra u klubu "Tribina mladih" prva nastupiti Lena Kovačević sa svojim bendom. Sledećih večeri u istom prostoru nastupiće novosadski Big bend, Siti rein voker, Magnus Mel kvartet i trio Vojislava Brkovića, a do početka glavnog programa biće priređena izložba džez plakata i nekoliko radionica za mlade, koje će održati saksofonista Magnus Mel i bubnjar Ferenc Mel kao i drugi poznati muzičari. Radionice tih izuzetnih umetnika biće besplatne, rekla je Vesna Kaćanski i dodala da će na Internet stranici Novosadskog džez festivala biti blagovremeno date neophodne informacije kako bi učesnici mogli na vreme da se prijave i pripreme.

Za programe u Kulturnom centru ulaz je slobodan, a pojedinačne ulaznice za koncerte u SNP-u prodavaće se po ceni od 700 dinara dok će komplet karata koštati 2.300 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti