Sve spremno za EP u rukometu

Pripreme za održavanje Evropskog prvenstva u rukometu privode se kraju i Novi Sad će do januara biti potpuno spreman za jedan od najvećih sportskih događaja ikad održanih u vojvođanskoj prestonici.
Pripreme za održavanje Evropskog prvenstva u rukometu privode se kraju i Novi Sad će do januara biti potpuno spreman za jedan od najvećih sportskih događaja ikad održanih u vojvođanskoj prestonici.

Kako za 021 kaže gradonačelnik i član Organizacionog odbora ovog turnira Igor Pavličić, potrebno je samo doterati nekoliko sitnica, dok je najveći deo posla uspešno završen.

"Privodimo kraju najsitnije detalje – u toku je priprema kvalitetne rasvete i uvođenje interneta u odgovarajuće prostorije. Do kraja ovog meseca će biti gotovo sve što je planirano i organizovaćemo grad na način da neće biti nikakav problem da primi 30 hiljada navijača, koliko se očekuje u Novom Sadu", navodi prvi čovek grada.

Kafići će raditi kao vikendom

Prema njegovim rečima, od 16. do 20. januara ceo grad će biti u festivalskoj atmosferi koja prati rukometna prvenstva. Pavličić navodi da će svim posetiocima biti podeljeni informatori za obilazak grada, dok će kafići raditi sa produženim radnim vremenom.

"Produžićemo radno vreme ugostiteljskim objektima, oni će raditi kao vikendom, a biće organizovan i odgovarajući prevoz za goste EP do njihovih hotela. U saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada biće izrađen i informator, sličan onom koji smo napravili za vreme Exit festivala, pa će svi posetioci biti na pravi način informisani šta je najlepše za posetiti u našem gradu", kaže Pavličić.

Na Spensu će se igrati utakmice prvog i drugog kola, dok je završnica turnira rezervisana za Beograd. Novosađani će moći da prate mečeve grupe C, u kojoj će se, između ostalih, nadmetati i selekcija olimpijskog, svetskog i evropskog prvaka Francuske. Pored njih tu su i Španija, Rusija i Mađarska. Ova grupa u drugoj fazi sučeliće se sa najboljima iz grupe u kojoj je favorit još jedna ekipa svetskog glasa - Hrvatska predvođena ponajboljim igračem sveta Ivanom Balićem. (M.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti