Za dugove Spensa radnici krive rukovodstvo

Sindikat zaposlenih na Spensu izrazio je protest zbog teške ekonomske situacije u kojoj se nalazi ovo preduzeće.
Sindikat zaposlenih na Spensu izrazio je protest zbog teške ekonomske situacije u kojoj se nalazi ovo preduzeće. Velika dugovanja u iznosu od 230 miliona dinara i negativno poslovanje ugrozili su poslovanje i opstanak preduzeća, stoji u saopštenju Sindikata.

Pregovori sa direktorom i menadžmentom nisu uspeli, a Sindikat smatra da zaposleni ne mogu da snose svu odgovornost jer su svoje zadatke valjano obavili. Dalje se naglašava da nisu radnici zapošljavali ni kadrovali u preduzeću, već su uzalud upozoravali da se prestane sa političkim zapošljavanjima, ali za to niko nije mario. Ističe se da su zarade zaposlenih 30 odsto niže u odnosu na pre pet godina. Kada je u pitanju broj zaposlenih, u poslednje tri godine je zapošljavano na takav način da trenutno ima više rukovodećeg kadra u odnosu na broj izvršilaca.

Radnici Spensa zahtevaju da direktor i menadžment obezbede normalno funkcionisanje preduzeća. Upozoravaju da će, ukoliko se ne reši trenutno stanje u preduzeću, i ne ispune zahtevi Sindikata, upotrebiti sve mogućnosti sindikalne borbe.

  • Gradjanin

    08.11.2011 12:53
    SPENS-BIVSI GRAD I GRADU
    SVE SU BRACA POLITICARI UNISTILI,A ZA UNISTENJE I SVOJE DUGOVE OPTUZUJU DRUGE I PLJUSTE MEDJUSOBNE POLITICKE OPTUZBE KO JE SAPOSLIO VISE RODJAKA,LJUBAVNICA,BRACE,SNAJA,SINOVA...............................................................
  • Ljuska bez kikirikija

    07.11.2011 21:31
    Ma sve je to zbog uticaja vetra na korner zastavicu!
    Rukovodstvo nema ama bas nikake veze s tim, oni su tu samo usput, ajte molim vas!!!
  • Enigma

    07.11.2011 20:44
    E a baš voleo da vidim koliko na tržištu rada vrede ovi stručni, bez veza pre 20 i više godina zaposleni stručnjaci na Spensu koji su ga tako sjajno održavali sve ove godine, radnici sa osnovnom školom i do juče platama preko 50 000 ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.