LSV poziva Novosađane na protest "Sve mora da stane": Svi zajedno moramo reći "ne"

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine pruža podršku protestu "Sve mora da stane" koji će se održati danas, 11. maja.
LSV poziva Novosađane na protest "Sve mora da stane": Svi zajedno moramo reći "ne"
Foto: 021.rs
Oni pozivaju sve svoje članove i simpatizere da se pridruže protestu protiv nasilja.
"Pozivamo sve da se pridruže protestu kao građanke i građani Novog Sada koji su uvek bili i biće solidarni i ujedinjeni protiv svakog nasilja i zla. Ovo je veće od svih nas, svi zajedno moramo reći 'ne'", navode iz LSV.
Protest nazvan "Sve mora da stane" počeće u 18 časova okupljanjem na Trgu slobode, a pozvani su, kako se navodi u saopštenju organizatora "svi koji osećaju da je došlo krajnje vreme za suštinske promene u našem društvu, svi roditelji, prijatelji, komšije, organizacije kojima je na umu bezbednost naše dece i sloboda našeg društva".
 
Organizacije koje pozivaju na okupljanje ponovile su svoje zahteve:
  •  smena saveta REM-a;
  •  gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti, šire govor mržnje i nasilja i kontinuirano krše novinarski kodeks;
  •  oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu mržnju i nasilje - TV Pink i Happy TV;
  •  hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom - rijaliti programa;
  •  ostavke ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina;
  •  hitno zasedanje Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade RS i bezbednosna situacija u zemlji.
  • NoviS

    11.05.2023 15:46
    Beskičmenjaci,
    filozofi, moralisti...kao nećemo doći jer se skup politizuje. Ali vam ne smeta da živite u državi u kojoj se našim novcima plaćaju rialiti programi? Promenite kanal i okrenete glavu, pa je to u redu? Više se gadite "politizacije" nego nasilja? Bravo za vas i sve one koji ostavljaju minuse, bravo! Baš ste "ispravni", "dosledni", IMATE "STAV", neće vas niko zloupotrebljavati, znate vi šta hoćete! Bravo!
  • Detelinara

    11.05.2023 15:25
    Ovi zahtevi nisu zahtevi većine na protestu, traži se ostavka Vučića i cele Vlade, imate na YT snimke protesta i možete čuti šta viču prisutni.
  • ulicni hodac

    11.05.2023 14:42
    ne kapiram sta liga hoce, kad njeni penzionisani clanovi, rade u nekim javnim preduzecima u Zrenjaninu? vi ste prilepak svih vlasti, gladni novca, uvek! Penzionere posaljite kuci, a zaposlite mladu decu, ako hocete promene!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti