FOTO: Inspekcija zatvorila lokal Bake Praseta u Novom Sadu, smeta i "penis palačinka"

Sanitarna inspekcija zatvorila je i zapečatila objekat brze hrane "Kod Bake", iza kojeg stoji poznati influenser Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase.
FOTO: Inspekcija zatvorila lokal Bake Praseta u Novom Sadu, smeta i "penis palačinka"
Foto: 021.rs
Razlog je kršenje zakonom propisanih sanitarnih uslova, ali i oglušenje o rešenje inspektora, saznaje 021.rs.
 
U firmi koja vodi ovaj lanac restorana "Asia Fast Food" iz Beograda, smatraju da je inspekcija postupala neprofesionalno, ali i da je čitav problem počeo sa prijavom zbog hrane neprimerenog oblika. Radi objašnjenja, u ovom restoranu brze hrane konzumiraju se palačinke u obliku penisa.

Restoran brze hrane je bio pod nadzorom novosadske sanitarne inspekcije po prijavi koja je, kako saznajemo, stigla početkom maja. Tada su inspektori utvrdili niz sanitarno-higijenskih nedostataka. 

Inspekcija je 10. maja naložila zabranu korišćenja objekta, dok se ne obezbede sanitarni uslovi. 
 
Kada se inspekcija vratila "Kod Bake", dva dana kasnije, utvrdila je da objekat radi. To je omogućilo inspekciji da aktivira "pečat", koji i danas stoji na lokalu.
 
"Nadzirani subjekat, ovde izvršenik, nije dobrovoljno u roku određenom ovim rešenjem ispunio obavezu koja mu je naložena, tako što je nastavio da obavlja delatnost koja mu je rešenjem zabranjena, što je sanitarni inspektor utvrdio u kontrolnom inspekcijskom nadzoru", navodi se u rešenju inspekcije.
 
Podnete su i dve prekršajne prijave u skladu sa ovlašćenjima inspekcije, nezvanično saznaje 021.rs.
 
  
 
U zapisniku o inspekcijskom nadzoru se navodi da je u postupku sanitarni inspektor konstatovao da u objektu nije uspostavljen sistem bezbednosti hrane HAACP (nepostojanje termometra za merenje temperature, pakovanje mesa direktno na podu), o čemu je obaveštena i veterinarska inspekcija. Sanitarna inspekcija je potom poslala obaveštenje i inspekciji rada jer je lice koje je prisustvovalo nadzoru izjavilo da je menadžer objekta iako ne poseduje validan ugovor o radu.
 
Zanimljivo je da se navodi i to da će Sanitarna inspekcija "u vezi sa neprimerenim oblikom hrane koja se pravi i uslužuje" u objektu obavestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno tužilaštvo. 
 
Upravo od palačinki u obliku penisa započinju svoj odgovor u "Asia Fast Food"-u. Kako kaže, sve je počelo od privatne prijave zbog hrane neprimerenog oblika putem Viber grupe, nakon čega je inspektor izašao na teren i izdao rešenje o zatvaranju lokala usled, kako tvrde, "manjih nepravilnosti". Smatraju da je problem nastao u tome što im nije dat vremenski rok da uklone nepravilnosti, već je odmah naloženo zatvaranje lokala. 
 
"Inspektor je odmah izdao nalog za zatvaranje i trebalo je da mu se javimo kad otklonimo sve nepravilnosti. Istog momenta od uručivanja rešenja od strane inspektora, mi obustavljamo rad lokala. U roku od 24 časa, angažovane su sve potrebne ekipe kako bi se otklonile sve nepravilnosti ukazane od strane inspektora. Međutim, kad je inspektor trebalo da izađe na teren, da se uveri u stanje lokala, on to nije učinio i odbijao je da se javi na telefon. Slali smo i zvanične dopise nadležnoj službi sa priloženim dokazima da je sve urađeno što je rešenje nalagalo", kažu u "Asia Fast Food".
Smatrali su da su učinili sve što je trebalo, da su ispravili nepravilnosti i ponovo su otvorili lokal jer "trpe ogromnu finansijsku i reputacioni štetu". Kada su nastavili sa radom, došao je inspektor zajedno sa pripadnicima MUP-a, i zapečatio lokal. 
 
"U tom momentu inspektor je odbijao da se lično uveri da je sve urađeno kako bi se rešenje do slova ispoštovalo. Mi se nadamo da će u sledećih dan-dva inspektor ponovo izaći na teren i dati dozvolu da nastavimo sa radom. Smatramo da je nefleksibilnost i neprofesionalnost inspektora dovela do toga da nepravilnosti zatečene u lokalu, koje smo za 24 časa uklonili, dovedu do eskalacije cele situacije i na neki nepotreban stepen", zaključuju u "Asia Fast Food"-u.
 
Iako je poznati jutjuber bio na otvaranju restorana brze hrane u Novom Sadu, te na Jutjubu objavljuje snimke o restoranu, a reagovao je i kada je početkom godine jedan objekat u Beogradu izgoreo, on se ne navodi kao vlasnik, niti kao odgovorno lice preduzeća "Asia Fast Food" pod čijim imenom posluju ovi restorani.
 
Napomena: Restoran brze hrane je nakon objavljivanja teksta ponovo otvoren.
 • Kukuruzar

  21.05.2023 08:44
  Zatvaranje na pet dana?
  Lokal koji je zatvorila sanitarnja inspekcija zbog nedostatka osnovnih uslova za drzanje i pripremu hrane, koji pritom uglavnom decu uslužuje, lokal koji je nastavio komotno da rade pošto im je prvi put naloženo da sanitetske propuste isprave, u kome "menadžeri" nemaju pravi radni ugovor ponovo radi posle samo pet dana? Uslovi rada u lokali su trebali da idu pod ozbiljan nadzor pre nego što im je ponovo data dozvala sa radom, a ne da im se da produženi vikend.
 • Nikola

  20.05.2023 18:17
  Palačinka
  Je za Mitrovića
 • Forma i sadržaj

  20.05.2023 16:09
  Spoj nespojivog
  Sve je u tom slučaju blesavo, zašto bi neko sa nadimkom Prase reklamirao azijsku hranu? Što se prodaju proizvodi falusnog oblika ako su njegova ciljna meta deca i mladi? On vrši štetan uticaj,bavio se elektr. nasiljem, zašto izabrati takvog za promotera? Ako se radnja nije pridržavala zdravstvenih standarda i treba da je zatvore ko god bio vlasnik, promoter, itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti