FOTO, VIDEO: Policija u Novom Sadu obeležila svoj dan sa mališanima, uz prikaz opreme, bez oružja

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležen je danas, 4. juna na Trgu slobode, a prvi put javna promocija je prošla bez izlaganja vatrenog oružja.
FOTO, VIDEO: Policija u Novom Sadu obeležila svoj dan sa mališanima, uz prikaz opreme, bez oružja
Foto: 021.rs

Na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu bile su postrojene sve jedinice iz sastava Policijske uprave Novi Sad, kao i novosadskog odreda žandarmerije i profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice, a tu su bili i predstavnici Srednje škole unutrašnjih poslova "Jakob Nenadović" iz Sremske Kamenice.

Ono što je ovaj izlazak na Trg takođe razlikovao od svih dosadašnjih je to što je sve bilo posvećeno najmlađima.

Kako smo naveli, posebno je sada bio vidljiv izostanak oružja, jer nije bio izložen nijedan pištolj ili puška, što je inače bila redovna pojava na prethodnim prikazima. 
 
Pred građanima se našla sva druga policijsko-žandarmarijska oprema, pa su prolaznici mogli da vide ličnu zaštitnu opremu poput štitova, pendreka, kaciga i sličnog. 
 
Najmlađi su posebno uživali u ulasku u marice, džipove, kombije, motocikle, vatrogasne kamione i druga vozila.
 
 
Ono što je posebno privuklo pažnju prolaznika na trgu je jedan veći dron u sastavu žandarmerije, koji može da leti sat vremena, a služi za ispuštanje "hemije", što u prevodu sa birokratskog znači da u slučaju potrebe može da služi za primenu suzavca.  
 
Mališani su pored penjanja na veštačku stenu koju su postavili pripadnici žandarmerije, mogli i da pogledaju predstavu, da crtaju ili da pomaze dva službena psa, jednog iz policije, a drugog iz žandarmerije.
 
 
Obeležavanju dana MUP-a i Dana policije i Slave MUP-a prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji se zahvalio pripadnicima novosadskih snaga bezbednosti koji svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi pomogli građanima i učinili Novi Sad bezbednijim. 
 
Načelnik novosadske policije Goran Radonjić je izjavio da su tu da osnaže poverenje građana u sve pripadnike MUP-a i da pokažu da su tu u svakom trenutku za njih. On je dodao i da su ovaj Dan prvenstveno posvetili najmlađima, kako bi pokazali da su policajci njihovi najbolji prijatelji od kojih mogu da očekuju pomoć i podršku u svakoj životnoj situaciji. 
  • Drns

    05.06.2023 07:13
    Da vidim
    Ko je još ugodio narodu?!
  • ...

    04.06.2023 22:02
    @Mark

    Sta je tu neverovatno? Pohvalis kada rade dobro, kritikujes kada rade lose.
  • Novosadjanin

    04.06.2023 21:45
    Jadno i bedno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti