Poskupljuje grejanje

"Novosadska toplana" bi od decembra trebalo da poveća cenu grejanja za sedam i po odsto. To znači da će račun za grejanje za stan od 50 kvadrata biti za skoro 300 dinara veći.
"Novosadska toplana" bi od decembra trebalo da poveća cenu grejanja za sedam i po odsto. To znači da će račun za grejanje za stan od 50 kvadrata biti za skoro 300 dinara veći.

Portparolka "Novosadske toplane", Jelena Vujin, kaže da odluka Vlade Srbije da odobri poskupljenje gasa za 15 odsto drastično utiče na rad Toplane, koja "Srbijagasu" već duguje milijardu i po dinara.

"Ukoliko ostanemo na nivou trenutnih prihoda, Toplana će se ugušiti u već postojećim dugovima prema "Srbijagasu", što će rezultirati prekidom isporuka gasa "Novosadskoj toplani", a samim tim prestaće isporuka grejanja našim potrošačima. Kako do toga ne bi došlo, Agencija za energetiku Novog Sada će, kao meru prevazilaženja dramatične finansijske situacije Toplane, razmotriti eventualnu korekciju cene grejanja", kaže Jelena Vujin.

U Gradskoj kući za Radio 021 za sada nema potvrde poskupljenja grejanja, ali je gradonačelnik, Igor Pavličić, izjavio da ne isključuje mogućnost povećanja cene grejanja. On kaže da će konačna odluka o tome biti donesena nakon što se završe pregovori Toplane, "Srbijagasa" i Agencije za energetiku, kao i da Toplana ne treba da očekuje pomoć iz budžeta grada.

Podsetimo da je do poskupljenja od sedam i po odsto već došlo u Beogradu, a da će pojedine toplane u drugim gradovima cenu grejanja korigovati za 15 do 20 odsto. Poslednji put u Novom Sadu grejanje je poskupelo pre godinu dana, kada je "Novosadskoj toplani" odobrena korekcija cena za čak 30 odsto. (D.S.)

  • zoe

    18.11.2011 13:47
    the end
    Jedva mlake radijatore vam bogami necu platiti uopste a kamoli sa poskupljenjem!Iskljucite me,raskinucemo i ugovor i lepo cu se grejati za te novce na struju! Ma i na drva ako treba al vam za ovo sr..e od grejanja ne dam ni paru vise!!!!
  • Pop

    18.11.2011 13:05
    A pro po otvaranja prozora: pa moram majku mu nekada i da provetrim makar jednu prostoriju u stanu. Ili mozda treba da zivim u zagusljivom celu zimu.
    Sto se tice individualnih potrosaca: pa i ja da grejem 200 kvadrata kuce placao bih skoro 19 000 dinara. Ali ja cele godine a ti samo kad trosis.
    A pro po slabih prozora i izolacije (sto nam se stalno natura iz Toplane da smo sami krivi za lose grejanje): ja nemam 1600 evra da zamenim sve prozore u stanu +200-300 za ulazna vrata koja su takodje katastrofa, a vi treba da shvatite da ovo nije Austrija nego Srbija i da su prozori i izolacija takvi kakvi su u 90% stanova i da ljudi rade za 200-300 evra i trebalo bi da se ravnate prema tome.

    Manje kradite i otimajte, a stranacki vodja bi mogao da napise jos neku knjigu pa da nesto i posteno zaradi. Jedno vreme je ziveo od stranih donacija pa od kase Beograda kad se naveliko nadzidjivalo i od grada pravilo ruglo. Pa posto je sve to presahlo sad zivi od Toplane u Novom Sadu. Sad posto vidi da ce i to nestati preokrenuo se ponovo ka strancima da mu oni malo udele.

    I jos nesto me zanima. Secam se da su tokom 90-tih kada je onovremena opozicija preuzela vlast u Gradu pricali na sva zvona kako smo iz evropskih donacija promenili svu vrelovodnu i vodovodnu mrezu, zahvaljujuci dobrim ljudima iz Brisela koji nisu protiv nas nego rahmetli Slobodana. I Grad bejase raskopan i neke cevi stajahu na sve strane. I to sve to tako negde do 2002 ili 2003. Sad koliko vidim opet se prica da je mreza stara po 30-50 godina. Zakljucak je da ili da ja ne vladam elementarnom matematikom ili nas je neko lagao, ili nas laze sad. A nekako mislim da odgovor pod a) nije tacan.
  • Банаћанин

    18.11.2011 09:43
    @Vojvodjanin
    Где ти је ова зимовала, живота ти?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.