Ujedinjeni deo NS opozicije: Naprednjaci nisu imali pojma šta će s Kovid bolnicom, instant odluka

Gradska vlast nema pojma šta da uradi sa bivšom Kovid bolnicom na Mišeluku, pa je pretvara u Dijalizni centar, poručuje deo novosadske opozicije.
Ujedinjeni deo NS opozicije: Naprednjaci nisu imali pojma šta će s Kovid bolnicom, instant odluka
Foto: 021.rs

Kako zajednički navode Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Akcija progresivne Vojvodine, moguće je i da se vlast još ni sa kim nije dogovorila o prodaji ove skupo plaćene zgrade.

"Svi, pa čak i sam SNS kadar, dobro znaju da je jedan sprat jedne zgrade sasvim dovoljan za Dijalizni centar, baš kao i za odeljenje za palijativnu negu, ali isto tako svi znaju da SNS nije u stanju da napravi nešto novo. Maksimum ove nesposobne ekipe jeste da preskupo renovira zgrade i privremeno premešta odeljenja Kliničkog centra Vojvodine na Mišeluk. Odluka o Dijaliznom centru zapravo je samo instant vest da se zamažu oči javnosti. Naime, Dijaliza se u KCV nalazi u zgradi Urološke klinike, koja je predviđena za dugo renoviranje, tako da bi i inače morala da se seli", zaključuje ujedinjeni deo novosadske opozicije. 

Ovi odbori pozivaju novosadske naprednjake i njihove koalicione partnere da otvore obećanu Gradsku bolnicu, ali i odeljenje palijativne nege i veći Dijalizni centar. 
 
"Na Mišeluku mesta ima i više nego dovoljno. Ono što vama nedostaje jeste novac koji ste spiskali na besmisleno skupe projekte kao što je turbo kružni tok. Takođe, tu je i dokazana nesposobnost naprednjačkih kadrova da učine bilo šta korisno za građane, ukoliko to neće biti lukrativno za njih i njihovu kliku", poručuju u saopštenju SSP, PSG, PzP i APV.

Podsetimo, na Mišeluku je u utorak otvoren Dijalizni centar u bivšoj Kovid bolnici, bez prethodnih najava da se o takvom potezu uopšte razmišlja. Ipak, prostor je dobio još novih namena, o čemu je 021.rs detaljnije pisao OVDE.

  • Војо

    29.06.2023 09:26
    Добро је кад изградиш, употребиш и након тога макар и вагао како даље, него да у тренутку какав је био са ковидом, немаш капацитете.
    Прст на задњицу господо па размислите о чему баљезгате!
  • Radojka

    28.06.2023 19:46
    Ala ste pametni
    Sad ste se setili zdravstva a 40 godina vam stajao kostur Lamela B i C Kilinickog centra? Demokrate 16 godina nista sagradili nisu a ta ista dijaliza je bila u baraci sa dijaliznim pacijentima naguranim jedan pored drugog da se ne moze proći. Sramota je da kritikuju oni koji su do pre par godina bili na vlasti. A vredeo vam svima Miseluk dok je korona harala. Vazno je mrzeti samo i pljuvati...
  • Milanče

    28.06.2023 16:59
    lako je
    Lako je sada biti pametan kada je sve sa Kovidom prošlo. Opoziciji je uvek isti stav. Ništa ne valja pa makar i da valja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti