U "Belilu" novi-stari direktor i stari problemi

Radoslav Janković provešće još četiri godine na čelu jedinog javnog preduzeća u Sremskim Karlovcima.
U "Belilu" novi-stari direktor i stari problemi
Foto: 021.rs

On je ponovo izabran na funkciju direktora "Belila" na sednici Skupštine opštine. On je bio i jedini kandidat za ovu funkciju. 

Podsetimo, kako je 021.rs pisao, on je izabran na sednici u petak uveče, ali je Opština u Službenom listu već tokom dana objavila tu odluku, što bi značilo da je on proglašen za direktora pre nego što su odbornici glasali za njegovo postavljanje. 

Na istoj sednici usvojen je i Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja JKP "Belilo" za period od 1. januara do 31. marta. 
 
Kako se u izveštaju navodi, ukupni prihodi u ovom periodu su za tri odsto manji od očekivanih. Manji su i rashodi, i to za 12 odsto. 
 
U preduzeću navode da je u prvom kvartalu 2023. godine došlo do "značajnog priliva gotovine od zakupa pijačnih tezgi i godišnje rezervacije prodajnih mesta i kioska u iznosu od 821.000 dinara".
 
Odvoženje smeća preduzeće je naplatilo 11,4 miliona dinara, dok su naplaćivane i druge stavke poput održavanja čistoće, zelenila i javnih objekata.
 
Prihodi od zoohigijene, oblasti koja još uvek nije dobro regulisana u ovoj opštini, iznosili su nula dinara. Naime, usluge zoohigijene su u nadležnosti JKP "Belilo", ali ovo preduzeće nema kapacitete za obavljanje ovog posla. Godinama unazad, ne sklapaju se ni ugovori sa privatnim preduzećima koja bi zbrinjavala napuštene pse i mačke.
U "Belilu" je angažovano tek 20 radnika na neodređeno vreme i sedam na osnovu ugovora. 
 
Preduzeće nije nabavljalo ni novu opremu u prvom kvartalu ove godine, a nije dobijalo ni subvencije od Opštine. 
  • Vlast

    05.07.2023 15:41
    Samozvani direktor
    Predsednik opštine dozvolio uništavanje Belila, privatizacija uskoro od sns kamarile!
  • Daca

    03.07.2023 12:21
    Istorija
    Sr.Karlovci su jedino mesto, ja mislim u Vojvodini koji nemaju neki ozbiljniji market. Ulice ne postoje, to su krateri, odseceni smo od Dunava, vidikovac u raspadu, ljudi depresivni i bezvoljni...a ONI uzivaju za sve nase novce!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti