Vreli utorak pred Novosađanima: Rashladite se na noćnom kupanju

Ovog utorka, očekuje nas tropski dan, uz radove na putevima i nestanke struje i vode. Donosimo vam i pokoji događaj koji možete posetiti.
Vreli utorak pred Novosađanima: Rashladite se na noćnom kupanju
Foto: 021.rs

Vreme

Pred nama je toplotni talas, temperatura će dostizati i do 40. podeoka.

Za utorak, 11. jul, najavljeno je sunčano i veoma toplo vreme. Minimalna temperatura biće 19°C, a maksimalna 34°C. To znači da nas očekuje i toplija noć. Duvaće umeren do jak zapadni i severozapadni vetar.

Meteoropate mogu biti promenlјivog raspoloženja i imati glavobolјe. Oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima. Savetuje se često menjanje čiste i suve odeće i redovan unos tečnosti.

Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada i Sremske Kamenice u utorak neće imati vode. Ulica dr Sime Miloševića u Novom Sadu neće imati vode od 8 do 15 časova. Postoji mogućnost da blokada vodovodne mreže može biti produžena i proširena. Paragovo i Popovica biće bez vode od 11.30 do 13 časova. Deo Paragova i dalje nema vode zbog kompleksne havarije na vodovodnoj mreži. Razlog su radovi EPS-a.
 
Osim toga, delovi Novog Sada, Sremske Kamenice i Kaća ostaće bez struje. U Karađorđevoj ulici 32-38 u Novom Sadu od 8.15 do 10.30 časova neće imati struje. Deo naselja od ulice u Sremskim Karlovcima: Brankovačka, Fruškogorski put, Sunčana, Četinarska, Sremačka, Pančićeve omorike, Zapadna, Put heroja, Grozdova, Vrbička, Izvorska, Zeleni venac, Grigovački put i do Staroiriškog puta; firme: gradilište, lovački dom, Vodovod i Mošina vila, biće bez struje od 11.30 do 13 časova
 
Deo Alibegovca, naselja Staro selo, D. Sekulić, TS VP 5003 nemaju struje od 8.30 do 11 časova. U Kaću je ista situacija u pojedinim delovima ulicama Žarka Jovića, Ive Lole Ribara, Slavka Rodića, Narodne vojske, Partizanska, naselje Lizare; firme: Hitna pomoć i mesara "Ilić", od 8.30 do 10.30 časova.
 
Novosadska toplana nastavlja izgradnju vrelovodne mreže u Kisačkoj ulici, što dovodi do nove izmene režima saobraćaja. Biće raskopan kolovoz na raskrsnici ulica Kisačka i Jovana Cvijića, te će na njoj biti potpuno obustavljen saobraćaj. 
 
Školska ulica i Trg Komenskog zatvoreni su još uvek zbog rekonstrukcije vodovoda do 31. jula zbog čega je privremeno izmenjen režim saobraćaja. Do 16. jula privremeno je izmenjena trasa autobuske linije 12 zbog radova na Bulevaru oslobođenja.
Gde ići?
 
Počelo je noćno kupanje na otvorenom bazenu Spensa. Svakog dana, u zavisnosti od vremenskih prilika, kupanje će biti u terminu od 20 do 23 časa. Cena ulaznice je 250 dinara.
 
Dok se još uvek sležu utisci sa Exita, Novosađani će u utorak na stepenicama kod zapadnog hola Spensa od 6.25h moći da obiđu sedmo izdanje "maksimalnog utorka". Očekuje ih trening bez vežbi, "cepanje" 25 minuta stepenica slobodnim stilom. 
 
U kulturnoj stanici Barka od 20 časova organizuje se tribina "Slana Bara, nekad i sad". Posetioci će imati priliku da čuju nešto više o prošlosti ovog naselja, ljudima i događajima koje treba sačuvati od zaborava. Održava se na platou ispred ulaza, a u slučaju lošeg vremena program će biti premešten u veliku salu kulturne stanice.
 
Kao i svakog utorka, na Dan bioskopa, građani mogu pogledati neke od filmova na redovnom repertoaru bioskopa po nižoj ceni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti