JKP "Put" nastavlja da ustupa poslove privatnicima - još 360 miliona se izdvaja

JKP "Put" raspisalo je treći ovogodišnji tender za ustupanje poslova na održavanju saobraćajnica privatnicima, sada u vrednosti od 360 miliona dinara sa PDV-om.
JKP "Put" nastavlja da ustupa poslove privatnicima - još 360 miliona se izdvaja
Foto: 021.rs

Računajući vrednost već dva završena tendera, "Put" će ove godine privatnicima dati poslove u vrednosti većoj od 1,38 milijardi dinara, iako do kraja godine ima vremena za još ovakvih javnih nabavki i da suma postane veća.

Novi tender je po sadržini isti kao i prethodni, tako da se može očekivati da posao ponovo dobije "Put-invest", koji je uglavnom i jedini ponuđač na tenderima "Puta" već duže vreme.
Sa ovim tenderom u vrednosti od 360 miliona dinara, "Put" postavlja nove rekorde u tome koliko novca daje privatnicima ustupanjem poslova na održavanju saobraćajnica.
 
Iako ova gradska firma godinama unazad ustupa deo poslova koji se finansiraju iz budžeta privatnicima, jer nemaju dovoljno ljudi i mehanizacije da sve urade, obim radova koji se sada predaje prevazilazi sve do sada urađeno. Dovoljno je pomenuti da je vrednost znatno viša od 996 miliona dinara, koliko je ustupljeno tokom 2022. i 2021. godine.
 
U Programu održavanja putne privrede vidi se da će veći deo popravki kolovoza u Novom Sadu raditi "Put-invest" ili neki drugi privatnik, a ne "Put" kao javno preduzeće.
Pomenuti program, nakon poslednjeg rebalansa, treba da dostignu vrednost od 3,1 milijarde dinara. Same popravke kolovoza iznose 2,5 milijardi dinara.
 
Radove sa 850 miliona dinara finansira pokrajinska vlast, dok se ostatak izdvaja iz budžeta Novog Sada.
 
Podsetimo, prošle godine je za uređenje saobraćajnica u Novom Sadu izdvojeno 2,1 milijarde dinara. 
  • Gole

    28.07.2023 16:24
    Put Invest radi bolje i kvalitetnije nego jkp put. To imajte na umu. Privatnik pošalje na desetine zaposlenih da rase jednu lokaciju dok jkp put jedva skupi vozača sa dva radnika
  • allloooooo

    28.07.2023 13:00
    Odma ih ukinuti
    Siguran posao i dobre cene im nisu bile dovoljne, pa su prešći na prepošteno "tenderisanje".
  • M

    28.07.2023 12:48
    Klasicna drzavna rupa bez dna koja zivi od naseg poreza ali ocigledno da to nikome ne smeta jer stalno glasamo za isti sistem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti