Novi pokušaj prodaje parcela na Mišeluku, sada je cena za 42,5 miliona manja

Grad Novi Sad je ponovo raspisao oglas za prodaju građevinskog zemljišta na Mišeluku, ali sada po nižoj ceni.

Zainteresovanim investitorima za gradnju stambene zgrade je ponuđena parcela od 4.674 kvadratnih metara i to po početnoj ceni od 211,2 miliona dinara. 

U novom pokušaju prodaje cena je za 42,5 miliona dinara manja u odnosu na prvi postupak iz maja ove godine. 
Lokacija je opremljena komunalnom i saobraćajnom infrastrukturom, što je deo već izvedenih radova na opremanju ovog dela Mišeluka koje Grad Novi Sad sprovodi.
 
Budućeg vlasnika očekuju troškovi konverzije zemljišta u katastru, s obzirom na to da je upisano kao vinograd prve klase. 
 
Licitacija je zakazana za 21. septembar, u 12 časova, u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.
 
 
Podsetimo, Novi Sad je ovog proleća, osim ove parcele, ponudio na prodaju još dve obližnje parcele slične površine, ali ni za njih niko nije bio zainteresovan. 
 
Očekuje se da će i njih Uprava za građevinsko zemljište i investicije ponovo ponuditi na prodaju, verovatno po nižoj ceni, kao i da će prvi put ponuditi još dva građevinska zemljišta (4118/2 i 4121/3 K.O. Petrovaradin) približno iste kvadrature na ovom delu Mišeluka III, koja se nalaze na spisku za prodaju koje je Gradsko veće odobrilo za ovu godinu.

Očekivanja lokalne vlasti su da budžet grada prodajom ovih pet parcela ostvari prihode od oko 1,2 milijarde dinara.

  • Zemlja čudesa

    24.08.2023 08:35
    Klasična prevara
    Preplaćeno "komunalno opremanje" u kojem je već bar 50% ugradnja naručioca posla ("Grada"), a onda prodaja prilično ispod te cene povlašćenim investitorima sa opravdanjem "jbg, bolje išta nego ništa, da ne propadnu sve uložene pare".
  • gradjaninX

    23.08.2023 18:45
    Nece GaleNS tu, nije razradjeno mesto. A ko ce da placa da tu gradi stambenu zgradu, i jos bolje ko ce da kupi tu stan da zivi...Niko? Videcemo.

    Da je zonirano kao komercijalno zemljiste pa da neki auto salon dodje, ili neka IKEA, nesto tako. Ovako sa P+3+Pk...

    Nesrecno zonirano, nepromisljeno, napredno.
  • Slavko

    23.08.2023 16:37
    Svakako niko ne sme da javi dok ne bude treći put i najniža cena pa ce kupiti neko blizak vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti