Štamparija na Salajci zatvorena zbog otrovnih materija

Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine tvrdi da je bilo osnova za zabranu rada štamparije "Pre-print", čiji je vlasnik Stanko Krstin nedavno zasuo sandučiće Novosađana stripom u kom tvrdi da je zatvaranje firme rezultat toga što nije platio reket.
Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine tvrdi da je bilo osnova za zabranu rada štamparije "Pre-print" koja se nalazi u ulici Josifa Marinkovića na Salajci, a čiji je vlasnik Stanko Krstin nedavno zasuo sandučiće Novosađana stripom u kom tvrdi da je zatvaranje firme rezultat toga što nije platio reket.

Kako se navodi u saopštenju, u njegovoj štampariji pronađeno je više materija opasnih po životnu sredinu, zbog čega je Krstinu zabranjen rad sa rizičnim hemikalijama do ispunjenja zakonom propisanih uslova. Navode i da su se na neprijatne mirise koji deluju nadražujuće na disajne organe žalili građani i Mesna zajednica "Salajka" u više navrata u protekle četiri godine.

U sekreterijatu potvrđuju i da se vlasnik ove štamparije žalio na rad pokrajinskih inspektora, ali navode da unutrašnja kontrola nije utvrdila bilo kakve nepravilnosti u pomenutom postupku.

Podsetimo, Krstin je u sandučiće Novosađana koji žive u blizini pokrajinske inpektorke koja je vodila postupak, Mirjane Kastratović, ubacio strip u kom je detaljno prikazao šeme reketiranja koje tvrdi da je preživeo u postupku. Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine ocenjuje odluke koje je donela Kastratovićeva kao odgovarajuće i neophodne i u skladu sa normama struke. (M.S.)

  • Stanko

    15.09.2012 11:35
    Konacno, istraga
    Konacno, nakon vise od 4 godine truda, pokusaja I angazovanja kod svih nadleznih organa.

    Na Osnovnom sudu u Novom Sadu, dana 13.09.2012 godine, zapocela je istraga protiv inspektora za zastitu zivotne sredine umesanih u aferu PRE-PRINT. Za sada se istrazuje samo, sada vec bivsi republicki inspektor Dusan Kosjer, ali ocekujemo da ce istraga obuhvatiti svih pet inspektora umesanih u aferu. Pored republickih u aferu su umesani i gradski i jedan pokrajinski inspektor za zastitu zivotne sredine.

    Vec i do sada ovo je postala velika afera, kada prvi inspektor stigne u zatvor, za njim ce jos nekoliko, a verovatno I po neki drzavni funkcioner.

    Pozdrav,
    Stanko
    Novi Sad
  • Neverni Toma

    06.12.2011 13:44
    Neko laze, koza ili rog
    Ne verujem nikome, svi privatnici su prevaranti i zive na grbaci radnika. Svi inspektori su od krvi i mesa i trebaju im pare. Zato proveravam, pogledao sam na sajtu APR, stamparija PRE-PRINT je aktivno preduzece, finansijski izvestaji za 2007, 2008, 2009, 2010 predati, promet i profit sve veci, pa kako moze ako je zatvorena, ko ovde koga laze?
  • Stanko Krstin

    30.11.2011 18:34
    Komentator gradjanin Vladan
    Upravo iz komentara gospodina Vladana vidi se nivo poznavanja firme PRE-PRINT od strane inspektorke Mirjane Kastratovic, (slucajno ili namerno).
    Inspektor koji je "vise puta ulazio u firmu PRE-PRINT" i gradjanin koji je procitao informaciju na APR imaju ista saznanja o firmi i njenoj delatnosti.
    Verujte mi gospodine Vladane ne stampam, osim dokumentaciju na lasercu, a imam i pljuckavac, a sto se tice hamburgerije, njoj sam blizak isto koliko i stampariji.
    Adresu firme imate, dobro dosli, ja nemam sta da krijem. Sa druge strane, pozovite se na Zakon o dostupnosti informacija javnosti i trazite iste informacije od Sekretarijata, dobicete isto sto i ja.
    Stanko Krstin

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.