FOTO Pogledajte kako će izgledati stadion na Detelinari: Za obnovu izdvojena još 104 miliona

Rekonstrukcija stadiona FK Novi Sad, na Detelinari, poskupiće za još 104 miliona dinara. Grad Novi Sad raspisao je tender za radove na drugoj fazi, saznaje 021.rs.
FOTO Pogledajte kako će izgledati stadion na Detelinari: Za obnovu izdvojena još 104 miliona
Foto: 021.rs
Ovim će troškovi obnove stadiona porasti sa prvobitnih 204,8 miliona dinara, na 383,1 milion dinara.
 
Tender za drugu fazu radova raspisan je samo nekoliko dana nakon što je urađen peti aneks za radove na prvoj fazi, koji uveliko kasne i konstantno poskupljuju.
Poslednjim aneksom, kako je 021.rs pisao, rok za završetak radova na stadionu je produžen, a troškovi su tada porasli za još 33,4 miliona dinara.
 
Javnosti nisu dati detalji o razlozima koje su dovele do rasta cene radova i produženja roka. Gradska vlast je pre nekoliko meseci navela da je potrebno odraditi dodatne poslove kako bi ispunio sve zahteve za odigravanje međunarodnih utakmica.
Do sada nije bilo reči o drugoj fazi radova i činilo se da će aneksi ugovora omogućiti da pokriju troškovi dodatnog uređenja, kao i produženje rokova za završetak radova. 
 
Raspisani tender obuhvata radove na gradnji podtribinskog prostora. U specifikaciji se nabrajaju razni poslovi, od izolacije do sređivanja hidrantske mreže i uvođenja video nadzora. 
 
  
 
Ovim tenderom pokrivaju se i radovi na čeličnoj konstrukciji na fasadnoj strani tribine sa natpisom kluba, zatim postavljanje 27 metara ograde, dve kapije, na desetine prozora i vrata. Tu je i postavljanje keramičkih pločica i krečenje oko 3.000 kvadratnih metara plafona. 
Maksimalni rok za izvođenje radova je osam meseci. Ovo se podudara s podacima iz izmenjene građevinske dozvole, u kojoj je kao krajnji datum za završetak radova naveden 14. jul 2024. godine. 
 
Ukoliko se novi rok i dogovor ne ispoštuju, obnova stadiona mogla bi da traje skoro dve i po godine, umesto godinu dana, kakav je bio plan na početku.
  • Lesa

    26.03.2024 14:33
    Stadion
    A Bolnice i operacija?
  • Milan

    28.09.2023 20:28
    Predlog
    Predlazem da gradjani koji školuju decu ako vec grade i renoviraju iz svojih džepova škole,onda i biraju plan i program po kom ce se njihova deca i učiti
  • Mare

    27.09.2023 11:47
    Pa kako sns bratija drugacije da opere pare, rokaj u stadione ,kome jos treba magnetna rezonanca ili ne daj Boze skola ili neki vrtic

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti