Ovo su kandidati za Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju Grada Novog Sada

Ukupno 14 kandidata ove godine će biti u igri za Oktobarsku nagradu Grada Novog Sada, zaključila je Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada.
Jedan predlog za Oktobarsku nagradu predat je neblagovremeno.

Među predloženim kandidatima su sekretar Crvenog krsta Novog Sada dr Dragan Lazić, Dom učenika srednjih škola "Brankovo kolo", umetnik stripa Branislav Kerac, bivša direktorka Gimnazije "Isidora Sekulić" mr Ružica Vukobratović, Novosadski sajam, diplomirani inženjer arhitekture Vaso Krčmar, Kaćke novine, trener Kamasi Ferenc, menadžer u kulturi i organizatorka kulturnih manifestacija Svetlana Horvat.

Tu su i Udruženje ženska inicijativa "Roze zastava", Medijana doo, doktor didaktičko-metodičkih nauka i doktor pedagoških nauka dr Dragana Malešević i profesorka na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu dr Jelena Vladić.
 
Inicijativa da Fondacija "Tate Novosađani" dobije Oktobarsku nagradu predata je neblagovremeno, odnosno nakon predviđenog roka, 15. septembra.
 
Za kandidate za dodelu Novembarske povelje Komisiji je pristiglo ukupno šest predloga.
 
Među predloženim kandidatima su pisac, muzičar i umetnik Slobodan Tišma, Kaćke novine, Fondacija "Tate Novosađani", Osnovna škola "Vuk Karadžić", protojerej stavrofor Branko Ćurčin i književnik mr Nenad Šaponja.
 
Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti. 
 
Oktobarska nagrada Novog Sada se dodeljuje građaninu ili grupi građana za zajedničko delo ili ostvarenja, koji rade ili su radili na teritoriji Novog Sada, kao i preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama čije je sedište na teritoriji Grada. 

Novembarska povelja Novog Sada dodeljuje se kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji. 

Novembarska povelja dodeljuje se građaninu i grupi građana, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanju zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport i druge delatnosti, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje ljudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.

  • Srba

    13.10.2023 12:58
    Sramota da nije predložena Nina Ninković devojčica koja je prodavala krofne da bi skupila pare za oca
  • 1967

    10.10.2023 01:47
    Za Tišmu! ✊️
  • Onaj

    09.10.2023 15:53
    Konačno da su za nagrade predloženi pravi Novosađani i vrhunski umetnici Kerac i Tišma. Kako je tužno shvatiti da su već decenijama poštovani i priznati u svetu, a da ih njihovi sugrađani nisu vrednovali. Sem toga, verovatno su jedino njih dvojica sa spiska simbol građanskog i nepotkupljivog Novog Sada i nisu, niti su ikad bili, eksponenti bilo kog režima. Niko nije više zaslužio najprestižnija novosadska priznanja od njih dvojice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti