Novi portal, novi problemi: Kasne računi, nepostojeći dugovi, u EPS-u kažu da nema razloga za brigu

Novi portal Elektroprivrede Srbije "Uvid u račun", koji je postao jedino mesto na kojem onlajn možete da pregledate svoja izmirenja i dugovanja, zbunjuje korisnike koji prijavljuju različite probleme.
"Uvid u račun" je platforma lansirana početkom meseca i predstavljena kao nov, savremen i efikasan elektronski servis za brz pristup e-računa za struju. 
 
"Ova usluga je rezultat modernizacije i unapređenja poslovnog sistema 'Elektroprivrede Srbije' i deo je procesa digitalizacije uz podršku Vlade Republike Srbije", navodi se na ovoj platformi - ukoliko uspete da joj pristupite.
Građani redakciji 021.rs danima prijavljuju više problema. Jedni svedoče da računi koje upravo treba izmiriti uopšte nisu postavljeni, pa tako ne mogu ni da ih plate elektronski. 
 
"Na portalu EPS-a računi za struju još uvek nisu postavljeni. Takođe, mali kupci koji se vode kao fizička lica ne mogu da koriste portal pošto stalno izbacuje grešku da se uneti podaci i podaci iz baze ne poklapaju. Taj problem nemam samo ja, već svi korisnici koji se vode kao mali kupci. Više puta sam slala mejl EPS-u, ali nisam dobila nikakav odgovor", kaže jedna korisnica.
Drugi građanin takođe kaže da računi za oktobar nisu postavljeni, iako su ranijih meseci bili dostupni od 8. do 10. u mesecu.
 
"Naravno, odmah su ukinuli stare portale Elektrovojvodine, gde se moglo onlajn saznati o svakom pojedinačnom računu i istorijski. Sada su samo 'poboljšali' time što su to grafički pokazali, a funkcija je ista", navodi jedan Novosađanin.
 
Greške na portalu su nekima još ozbiljnije.

Jedan Novosađanin kaže da je, nakon registracije, na svom profilu video da se od njega traži da izmiri račun koji je prethodno platio, odnosno da je evidentirano dugovanje koje ne postoji.
Ono što je činjenica je da je EPS, po lansiranju novog portala, ukinuo sve regionalne portale i ne postoji mogućnost da se uvid stekne na sjatu "Elektrovojvodine", što je opcija koju su mnogi koristili.
 
EPS: Nema razloga za brigu
 
U "Elektroprivredi Srbije" kažu za 021.rs da postoji problem za Vojvođane zbog prilagođavanja sistema, ali da će biti otklonjen.
 
"Korisnici novog portala EPS 'Uvid u račun' ne treba da brinu, jer su svi računi koji su plaćeni i evidentirani u sistemu. Za korisnike sa područja Vojvodine u toku je prilagođavanje i unapređenje rada sistema evidencije uplata i građani koji su platili svoje račune nemaju razloga za brigu", poručuju iz EPS-a.
 
Dodaju da dosadašnji regionalni portali ne rade od 1. novembra, kada je počeo sa radom novi portal.
 
"Korisnici na novom portalu imaju pregled svoje potrošnje unazad tri godine i novina je da sada preko jednog naloga mogu da pregledaju i elektronski plate račune za više mernih mesta u različitim regionalnim područjima Srbije", zaključuju u preduzeću.
 
Podsetimo, od prvog dana novembra na snazi su i novi, skuplji cenovnici EPS, pa će računi za struju biti uvećani u proseku za osam odsto.

Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Aleksandar Jovanovic

    12.02.2024 10:15
    EPS-ova azurnost
    Danas je 12. februar, uvid u racun za januar jos nije postavljen na sajt. ocigledno da im je vaznije da prvo "srede" brisanje stanara iz trafo stanica jer ako dodje do istrage izbornih kradja, na tapet ce i firma koja je prodala software EPS-u. Nije li to slucajno firma Brnabickinog brata?
  • Goran

    21.01.2024 07:46
    ne radi...
    Portal ne radi. Racun sam dobijao na mail, ali od oktobra ni njega nema. Znaci, fali za novembar, decembar i eto uskoro ce i za januar... Portal se ne moze otvoriti, ne mogu se registrovati. U prevodu, nasa posla... :)
  • Đorđe

    18.01.2024 10:05
    18.01. još uvek sistem nedostupan....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti