FOTO Novosađani zapalili sveće za "tihog diva" centra grada: "Zbogom, dragi Bak"

Novosađani su, u čast uginulom psu Baku, zapalili nekoliko sveća na spomeniku Svetozaru Miletiću u centru grada.
FOTO Novosađani zapalili sveće za "tihog diva" centra grada: "Zbogom, dragi Bak"
Foto: 021.rs
Na ovaj način su simbolično odali počast ovom četvoronogom Novosađaninu koga su građani godinama sretali u centru grada.
 
On je svih ovih godina svakodnevno viđan pored Norka, Srpskog narodnog pozorišta, kod DM-a i Lilly-ja, preko puta SNP-a i u okolini.
Bak je uginuo u ponedeljak, 20. novembra.
 
"U našem gradu postoji jedan skriveni svet, to je svet životinja. One žive sa nama, ali su mnogima nevidljive, prepuštene sudbini i ljudima koji žele da ih vide", naveli su iz Udruženja za zaštitu životinja SPANS.
Iz ovog udruženja dodali su da Novi Sad nikada neće biti isti bez Baka.
 
"Jedan pas, Bak, je bio vladar tog sveta. Verovatno naš najpoznatiji i najvoljeniji četvoronožni sugrađanin. Iako vlasnički, sticajem okolnosti gradom je krstario sam. Imao je svoj komšiluk, omiljena mesta i omiljene ljude. Miran, tih i povučeni div, koji je mamio osmehe i grejao nam srca", kažu u ovom udruženju. 
 
 
Kada je objavljena vest da je ovaj voljeni gradski pas uginuo, mnogi Novosađani su na društvenim mrežama podelili svoje uspomene vezane za ovog "mirnog diva" i pozdravili se sa njim.
 

Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

  • SuperN.

    23.11.2023 20:13
    @Vera&Company
    Katolici imaju San Roque , zaštitnika pasa i bolesnih
    I u Španiji, Katolička crkva ima svoj dan kada se blagoslove životinje. Ako sveštenik može da blagoslovi psa, može mu se i sveća zapaliti, gledajući sa tvoje "hrišćanske" strane
    Sa moje bezbožne strane, sveća,buketić cveća,slika, se ostavlja u znak sećanje, kao izraz pośtovanja što je jedna od legendi grada Bak -sasvim zaslužio
  • Trt

    23.11.2023 11:41
    @Vera

    Poštovana Vera, ako ste stvarno vernica, onda bi trebalo da znate da ovo nisu sveće koje se pale pokojnicima. Za dalje informacije obratite se svom duhovniku, verujem da će se zgroziti što ne znate razliku.
  • Vera

    22.11.2023 21:54
    sveće
    Poštovani ljubitelji pasa,
    Volim pse, da ne bude nesporazuma, nije reč o tome. nego o sledećem. Pretpostavljam da ste većinom hrišćani, pravoslavni, katolici i ostale veroispovesti.
    Obavestite se kod svojih duhovnika da li se životinjama pale sveće! Ne bih rekla, mislim da će se na to zgražati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti