FOTO Gradiće se bungalovi sa vinskim podrumom u Sremskim Karlovcima: Evo kako će izgledati

U Sremskim Karlovcima gradiće se turistički kompleks spa centra i bungalova sa vinskim podrumom, a investitor je Vinarija "Veritas" iz ovog mesta.
FOTO Gradiće se bungalovi sa vinskim podrumom u Sremskim Karlovcima: Evo kako će izgledati
Foto: 021.rs
Urbanistički projekat ovog turističkog kompleksa je na uvidu do 27. novembra, a izradilo ga je Društvo za projektovanje, urbanizam i ekologiju "Andzor engineering" iz Novog Sada, na inicijativu investitora.
 
Ovaj kompleks od 1,55 hektara nalaziće se na Stražilovačkom putu, blizu okretnice autobusa GSP broj 60, a koji je u vlasništvu ove vinarije.
Ovo je prvi ovakav kompleks u Sremskim Karlovcima, koji su poznati kao "vinski centar", koji se nalazi i na "Mapi vinskih puteva Srbije".
 
"Na lokaciji je predviđena izrada kompleksa kojeg čine objekti namenjeni turizmu, a u cilju proširenja turističke ponude postojećeg sadržaja, objekta vinarije u neposrednoj blizini, što je ujedno osnovno strateško opredeljenje budućeg privrednog razvoja Opštine Sremski Karlovci kada je u pitanju razvoj turističkog potencijala", navodi se u dokumentaciji projekta.
 
Kompleks čine tri katastarske parcele, a urbanističkim projektom je predložena preparcelacija kako bi bila omogućena izgradnja objekata koji zadovoljavaju parametre planskih dokumenata opštine.
Spa centar, kao centralni objekat turističkog kompleksa, imaće suteren i prizemlje, kao i vinski podrum iznad kog će biti parking za goste.
 
Ulaz u objekat biće na nivou prizemlja, gde će se nalaziti i recepcija, svlačionice, teretana i prostorije za kozmetičke tretmane.
 
U suterenu, koji će se nalaziti na nivou terena i imati staklenu fasadu, biće smešteni bazen, sauna, hidromasažna kada za više osoba i toaleti.
 
Podrum će biti skroz ukopan u teren i u tom delu objekta nalaziće se tehničke prostorije, ostave, garderobe i toaleti osoblja. Biće povezan podzemnim koridorom sa vinskim podrumom ispod parkinga i kuhinjom.
 
  
 
Predviđena je i izgradnja osam bugalova sa zasebnim vinskim podrumima, a postoje tri vrste objekata koji će biti izgrađeni.
 
Najveći od svih imaće suteren i prizemlje, gde će biti smešteni dnevni boravak, dve spavaće i jedna master spavaća soba, kao i vinski podrum koji ima izlaze na terase sa pogledom ka vinogradima.
 
  
 
Dva objekta imaće takođe suteren i prizemlje, ali će sadržati jednu spavaću i jednu master spavaću sobu, dnevni boravak i vinski podrum.
 
Pet objekata imaće suteren sa vinskim podrumom, prizemlje sa dnevnim boravkom, kuhinjom, trpezarijom, kupatilom i sobom i jedan sprat sa master spavaćom sobom i kupatilom.

Ceo kompleks imaće pogled na vinograde ove vinarije.

Pokrajinska vlada je u septembru izdvojila osam miliona dinara za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju puta Sremski Karlovci - Stražilovo, nakon čega se očekuje i da će se krenuti sa rekonstrukcijom ovog puta.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Nana

    23.11.2023 09:31
    @Nn
    Inače naše komisije, sajmovi i slično su poznati po nepristrasnosti i suvom moralu. Ajte molim vas. Ne znam da li valjaju ili ne, ne razumem se u vina ali mogu da kažem kao potrošač. Ne sviđaju mi se uopšte, od njih uvek imam gorušicu što mi se nikada ne dešava sa vinima koje pijem u inostranstvu.
  • Ks

    23.11.2023 08:56
    Ks
    Koja bre nasa Vina? Odes u EU nigde ih nema,obicno pranje para i za koje,mnogi moraju odgovarati jer je lako,dokazivo! Samo polako,korak po korak!
  • Koja

    23.11.2023 07:49
    Samo gradnja, a ne sadnja. Na svim obroncima objekti za odmor zvrlje prazni, nigde turista, ali glavno da se gradi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti