Grad plaća za projekte zalivnih sistema na Limanu, Klisi i Podbari

Novi Sad će angažovati firmu za izradu projekta zalivnih sistema javnih zelenih površina na tri lokacije na Limanu, Klisi i Podbari.
Grad plaća za projekte zalivnih sistema na Limanu, Klisi i Podbari
Foto: Pixabay
Predviđeno je da se izradi tehnička dokumentacija za zalivni sistem u razdelnim trakama u Ulici Narodnog fronta, od zgrade NIS-a do okretnice u Ive Andrića, sve ukupno u dužini od 1,4 kilometra.
Na Klisi se zalivni sistem predviđa na Sentandrejskom putu, od Primorske do Velebitske, u razdelnoj traci, kao i u bočnim trakama u dužini od oko 1,4 kilometra. Takođe, zalivni sistem biće i u parku pored ove lokacije, u delu od kružnog toka ka kanalu DTD.
 
Na Podbari će se projektovati zalivni sistem bočnim trakama Marka Miljanova, od Kosovske do kružnog toka kod mosta, u dužini od oko 500 metara, kao i u obližnjem Omladinskom parku od oko dva i po hektara.
U tehničkoj dokumentaciji javne nabavke Uprave za zaštitu životne sredine se navodi da je potrebno napraviti zalivni sistem sa vodozahvatom iz bunara za ove lokacije.
 
Grad planira da za izradu dokumentacije izdvoji 6,5 miliona dinara.
 
Rok za dostavljanje ponuda je 4. decembar.
Za sada nema informacija kada bi Novi Sad gradio ove zalivne sisteme.
 
Kažimo i da, sem na delovima Bulevara Evrope i pojedinim parkovima, skoro i da ne postoje ovakvi sistemi na javnim zelenim površinama u Novom Sadu.
  • Vlada

    24.11.2023 14:53
    @Liman

    Proradio je, uključe ga ponekad leti, ali je već na ivici raspada. Gde god vidiš rupu u Limanskom parku da zjapi u tlu puna đubreta to je razvaljena kutija od ventila za zalivanje.
  • Djura

    24.11.2023 08:28
    Hm...
    opet estetika, suština ništa. Udavićemo se u go*nima jednog dana
  • Liman

    24.11.2023 08:22
    Prvo neka aktiviraju skupo plaćen zalivni sistem u Limanskom parku koji nikad nije proradio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti