"Čistoća" nabavlja mobilnu stanicu za pretovar otpada: Biće pored deponije, koštaće 84 miliona

Novosadska "Čistoća" nabavlja mobilnu stanicu za pretovar otpada, koja će koštati 84 miliona dinara sa obračunatim porezima.
"Čistoća" nabavlja mobilnu stanicu za pretovar otpada: Biće pored deponije, koštaće 84 miliona
Foto: 021.rs
Ova javna nabavka podrazumeva i postavljanje mobilne stanice na parceli pored gradske deponije u Novom Sadu.
 
Kako se navodi u projektnoj dokumentaciji, ukupna površina parcele predviđene za montažnu stanicu je više od 47 hektara, dok će samo postrojenje obuhvatati 0,17 hektara.
Za ove radove građevinska dozvola dobijena je 11. avgusta ove godine od strane Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove.
 
Mobilnu stanicu činiće manipulativni plato sa navoznom rampom i platformom za istovar otpada, nadstrešnica sa postrojenjem za presovanje otpada, kao i separatori.
Ovaj projekat "Čistoća" je započela krajem prošle godine, kada je i rečeno da je pretovarno mesto na gradskoj deponiji potrebno jer su kapaciteti smetlišta odavno prevaziđeni.
 
"Pretovarna stanica konstruiše se za potrebe presovanja komunalnog otpada na lokaciji deponije Novi Sad, u cilju smanjenja zapremina otpada i radi povećanja kapaciteta deponije", navodi se u dokumentaciji.
 
Inače, godišnji kapacitet pretovarne stanice planira se na 150.000 tone mešanog komunalnog otpada.
 
"Čistoća" traži da ovaj posao bude završen u roku od 150 dana od dana uvođenja u posao, a ko je izabran biće poznato 11. decembra do kada je rok za podnošenje ponuda.
Ovaj komunalni projekat je samo jedan od brojnih koje je gradska vlast krajem 2022. putem participativne platforme "Tvoj grad" predstavila kao predloge kapitalnih projekata za narednu godinu.
 
Između ostalog, tu su bili i projekti vezani za smart sistem za monitoring vazduha, postrojenje za reciklažu građevinskog otpada, ali i kupovina nadzemnih kontejnera i instalacije podzemnih.
  • Tuzna vrba

    24.11.2023 15:24
    Deponovanje…
    A kada cemo doziveti pretovaar deponije. Ovo je bruka, sa auto puta gledate u planinu smeca, to nigde u Evropi nema. Ogromna deponija ispred “grada” sa 400000 stanovnika koji se davi u brlogu, a neki cugaju ekskluzivna vina i voze se helikopterima po Srbiji i otvaraju stadione. Sram vas bilo.
  • Рајка спремаљка

    24.11.2023 14:06
    Чистоћа има дозволу за сметилиште а не за градску депонију а сад паде и грађевинска дозвола ,сигурно су добили дозволу и од ових из Заштите Животне Средине да загађују Немановце и Пејићеве Салаше

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti