VIDEO: Grupa novosadskih studenata stigla u Beograd, pridružuju se blokadama

Grupa od četrdesetak studenata Univerziteta u Novom Sadu stigla je u Beograd, gde će se priključiti najavljenim blokadama.
VIDEO: Grupa novosadskih studenata stigla u Beograd, pridružuju se blokadama
Foto: 021.rs
Okupljanje studenata je počelo u devet sati u Kampusu. 
Na Železničku stanicu njih oko 20 krenuli su 45 minuta kasnije, a u 10.30 je voz krenuo. Nekolicina im se priključila na samoj stanici, a kako javlja reporter 021.rs, oni su u pratnji policijskih inspektora u civilu.
 
Studentkinja Filozofskog fakulteta Natalija Petrović kaže da su odlučili da se pridruže kolegama u Beogradu jer nisu zadovoljni stanjem i sistemom u državi danas. 
 
"Ovo nije borba samo njih u Beogradu, nego svih nas u Srbiji. Nije ovo samo borba studenata u Beogradu, nego svih nas jer na nama ova zemlja ostaje. Idemo na blokade u Beogradu i videćemo šta će biti. Poneli smo sve što nam treba, tako i stiropore da bi mogli da, ako treba, sednemo i izdržimo tih šest sati", kaže ova studentkinja.
Najavljene su dve tačke blokada u Beogradu.
 

Početak akcije u Beogradu biće ispred zgrade Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
 
 
Blokade su nastavak demonstracija koje traju nedelju dana. Građani, aktivisti i opozicioni pokreti i stranke ukazuju na sumnje da se na prethodnim izborima dogodila krađa, a koja je imala presudan uticaj na rezultate beogradskih izbora.

Komentari 85

  • Milica

    26.12.2023 22:19
    Deca šeljna zabave
    E , deco , deco .. bolje se latite knjiga stiže januarski rok , nemoj da bude posle kad vs roditelji preslišaju .. kuku lele ..nismo znali da su ovi iz opozicije prevaranti pa nas zaveli.
  • Plaćač poreza

    25.12.2023 19:17
    Ovi klinci imaju hrabrosti baš zato što su malobrojni. Grudva koja će preći u lavinu. Zapamtite ih dobro.
  • /

    25.12.2023 15:31
    /
    @SokoVozz
    sta je botino,
    zaboravio si da je sada izgradjen dug posto ste pokrali 'brze pruge srbije' pocetkom 90ih.
    tada je zapoceta brza pruga

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti