ANKETA: Hoće li se novosadska opozicija udružiti pred izbore?

Ove godine očekuju nas lokalni izbori u Novom Sadu.
ANKETA: Hoće li se novosadska opozicija udružiti pred izbore?
Foto: 021.rs
Novosađani će tako treću godinu zaredom izlaziti na biračka mesta. 
 
Republički i pokrajinski izbori organizovani u decembru 2023. godine pokazuju da u Novom Sadu opozicija uživa podršku velikog broja birača.
Ipak, i dalje je najjača Srpska napredna stranka, koja je osvojila 78.771 glas. Druga po snazi bila je lista "Srbija protiv nasilja", za koju je glasalo 68.397 Novosađana.
 
Svako rezultate tumači na svoj način, pa naprednjaci slave pobedu, dok opozicija ukazuje da SNS nema većinu i da je opozicija dobila više glasova.

U anketi odgovorite na pitanje da li očekujete da će pred lokalne izbore doći do udruživanja opozicije u Novom Sadu ili će se pak ići u više kolona.

U komentarima možete da obrazložite svoj stav.

Anketa

Očekujete li udruživanje novosadske opozicije pred izbore?

  • Realnost

    15.01.2024 23:28
    NADA poslednja umire
    Koalcija NADA,glasam za njih. Svidja mi se i ekipa u Novom DSS-u, neke poznajem licno. Dugo su tu cak i kad su bili na 1%. Ispravni ljudi na prvom mestu!
  • Sorab's

    15.01.2024 20:56
    Doslovni juče smo videli da se "opozicija" prihvatanjem mandata sa lažiranih izbora prodala SNS-u i minirala proteste zbog izborne krađe. Danas opet verujemo da tu nešto može da se promeni, ovom narodu nikada nije dosta laži, krađe i prevare. Onda je izgleda i zaslužio sve što mu se dešava.
  • /

    15.01.2024 20:30
    Posle 30+ godina političkog (kvazi) pluralizma u Srbiji, cudim se da smo uspeli i Milosevica da se rešimo.
    Po kapacitetima opozicije, AV če vladati dok mu ne dosadi. Nastala je nova ekonomska elita (osveta loših đaka) i to se neće menjati ni kada ode AV, SNS, SPS ili koja god već bratija udružena.
    Od dvoje kolega na poslu, jedan koji je godinama na benzodijazepinima je glasao za Nestorovića, drugi koji je godinama podržavao demokratske opcije više ne želi da glasa "jer nema za koga".
    Izlazim na izbore, da ne mrzim sam sebe zbog indolentnosti; divim se studentima zbog želje da nešto promene, nadao sam se boljem rejtingu Srbije protiv nasilja. Ali ovo i nadalje ostaje ista žabokrećina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti