Koliko Novosađana je kaznio "NS patrol" do sad? Znatno manje od očekivanog

Komunalna milicija putem sistema za snimanje prekršaja "NS patrol", svojevrsnog novosadskog "Oka sokolovog", u proseku svakog meseca evidentira i napiše oko 1.050 kazni za nepropisno parkiranje.
Koliko Novosađana je kaznio "NS patrol" do sad? Znatno manje od očekivanog
Foto: 021.rs
O maja do kraja godine evidentirano je 8.373 prekrašaja. Najviše ih je bilo u oktobru - više od 1.800, a najmanje u decembru - tek 405.
 
Ovaj broj izdatih kazni znatno je manji od onoga što je najavljeno prilikom uvođenja sistema. 
Tada se govorilo o tome da će na dnevnom nivou biti pisano i do 1.000 kazni. To je i razlog zbog kojeg su naručili štampu i dostavljanje 200.000 kazni.
 
Međutim, kako se vidi iz podataka koje je 021.rs dobio od Uprave za inspekcijske poslove, Novom Sadu će ovom brzinom biti potrebno oko 12 godina da istroši naručene kazne.
Podaci o radu "NS patrol" ukazuju da su uglavnom kažnjavana nepropisna parkiranja na javnim površinama, i to u 8.036 slučajeva, a zatim slede prekršaji na zelenim površinama sa 32 slučaja, kao i 305 kazni za parkiranje na keju.
 
Statistika pokazuje da je komunalna milicija od oktobra počela akcije uklanjanja nepropisno parkiranih vozila na keju, i samo tog meseca je kažnjeno 281 vozilo, zatim u novembru 20, a u decembru šest.
 
U Komunalnoj miliciji za 021.rs navode i da je od svih slučajeva u prvih osam meseci rada 1.800 kazni napisano radom ekipa na električnim biciklima.
 
Potvrdili su i da su imali slučajeva skrivanja tablica na motornim vozilima, i da je tada reagovala dežurna patrola komunalne milicije. Nisu naveli koliko je takvih primera bilo.
 
Pregled rada po mesecima izgleda ovako:
  • Maj: 853 prekršaja
  • Jun: 1.145 prekršaja
  • Jul: 1.188 prekršaja
  • Avgust: 924 prekršaja
  • Septembar: 1.346 prekršaja
  • Oktobar: 1.848 prekršaja
  • Novembar: 1.049 prekršaja
  • Decembar: 405
Za nedozvoljeno parkiranje na ulici ili bilo kojoj drugoj saobraćajnoj površini kazna je 5.000 dinara, a za parkiranje na zelenoj površini 25.000 dinara. Ukoliko se plati u roku od osam dana, kazna je upola manja.
 
Takođe, postoji i kazna od 25.000 dinara za vlasnika ukoliko u roku od osam dana od dana saznanja za učinjen prekršaj ne dostavi potpune i tačne podatke o identitetu lica koje upravlja vozilom i dokaz kojim se može utvrditi ko je upravljao vozilom u trenutku prekršaja. Ovo se odnosi na one koji pokušavaju da plaćanje izbegnu tvrdnjom da nisu oni vozili.
 
Gradska vlast je pre početka rada "NS patrol" donela odluku i da se sa 20.000 dinara kazni skrivanje registarskih tablica na vozilu, što bi činili oni koji pokušavaju da izbegnu kaznu za nepropisno parkiranje.
 
Novčane kazne su znatno više za pravna lica.
 
Dodajmo i da je Novi Sad, osim pet terenskih vozila "Dacia Sandero", koja su zajedno sa pratećom opremom plaćena 45,9 miliona dinara, kupio i deset električnih bicikala koje komunalna milicija koristi za istu namenu, ali u pešačkoj zoni, na trotoarima i biciklističkim stazama.
  • Danilo

    03.02.2024 20:57
    Loša oprema
    Ovo je tursko smece zvano Ekin koje ima 1 megapiksel i ne vidi ništa. Nema GPS-a, ucrtane mape, 4g konekcije, ničega apsolutno, totalni promašaj. Platili su a sistem je prevara koja ne radi. Kupite od parking servisa jer je to pravo oko sokolovo, a ovo je laž Turska...
  • Anastasija

    19.01.2024 07:46
    zeleno novo naselje
    Na Naselju su parkirani automobili na decijem igralistu, na zelenim povrsinama, na sportskim terenima i to tokom celog dana, o vecernjim terminima da i ne pricamo......ali to nikom ne smeta, cak sta vise i podsticu nereagovanjem ovakve stvari.....ali su mi zato naplatili kaznu sto sam stala na ulici i upalila sva cetri zmigavca da pokupim dete iz vrtica......a koliko sam cula to je sve naredila jedna zena koja na tome insistira bas onako iz duse
  • PS

    17.01.2024 22:42
    PS
    Ne valja vam taj sistem. Kupite novi sistem od parking servisa, a ovaj bacite u djubre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti