"NS open": Najveće takmičenje kvizaša u Novom Sadu, dolaze i učesnici iz regiona

Treći po redu "NS Open" okupiće oko 200 kvizaša iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na dvodnevnom takmičenju u dva novosadska lokala - Radio kafeu i Šamrok baru.
Kviz se održava u subotu i nedelju, 2. i 3. marta. Branimir Arsić iz Srpske kviz asocijacije, koja organizuje ovo takmičenje, kaže za 021.rs da će ovo biti najveće takmičenje koje su do sada organizovali. 
 
Arsić je, inače, domaćoj publici poznat i kao pobednik superfinala emisije "Slagalica" iz 2021. godine, a redovni je posetilac i organizator pab kvizova. 
Kako objašnjava, takmičenje "NS Open" organizovano je prvi put 2021. godine, a od tada se sve više takmičara prijavljuje da učestvuje. Ove godine se, kaže, prijavilo između 150 i 200 ljudi.
 
Teme su različite, a insistiraju na tome da se teme ne ponavljaju bar nekoliko godina unazad. Prošle godine su od učesnika imali i sugestiju da povećaju broj kvizova, što su i uradili.
"Ove godine imamo 11 kvizova, a teme se provlače kroz neki vid opšteg znanja o geografiji i ostrvima, religiji, gejmingu, letnjim olimpijskim igrama, jugoslovenskim zemljama, kao i kviz za parove. Ono što je posebno za ovu godinu jeste i kviz pod nazivom 'Pop kulturni blok', gde takmičari sami biraju da li žele da rade kviz na temu serija ili Bitlsa, pa tako i vidimo da su se oni mlađi pretežno opredelili za prvu temu, a malo stariji za drugu", objašnjava Arsić za 021.rs.
 
Objašnjava da se svi ovi kvizovi u oba lokala održavaju u isto vreme, a da će takmičari biti ravnopravno raspodeljeni kako se ne bi stvarala gužva.
 
 
"Kviz će biti u isto vreme u oba lokala, a mi preko tabele brzo sabiramo poene koje objavljujemo na našoj Fejsbuk stranici, te na taj način takmičari mogu u roku od desetak minuta i da vide svoj rezultat, kao i kako se kotiraju u odnosu na ostale takmičare", kaže on.
 
Iako će tokom većeg dela ovog takmičenja učesnici biti odvojeni, kviz koji će ih sve spojiti jeste onaj koji se održava prvog dana, odnosno ekipni kviz u Radio kafeu.
 
  
 
Na kraju svakog kviza, takmičari koji osvoje prva tri mesta dobijaju simbolične nagrade.
 
"Mi se trudimo da nagrade imaju veze sa temom kviza u kom su takmičari osvojili prva tri mesta, pa tako imamo podršku i Galerije Matice srpske, Srpskog narodnog pozorišta, Turističke organizacije Novog Sada, Radio kafea i njegovog 021 brenda - onlajn prodavnice ShopiNS, Porodičnog pčelarstva 'Mrkić', kao i u vidu knjiga koji odgovaraju temi", objašnjava sagovornik 021.rs.
Svake nedelje u Radio kafeu organizuje se i Pab kviz Inkvizitor, koji je među Novosađanima postao izuzetno popularan vid zabave.
 
"Interesovanje za pab kvizove u Novom Sadu raste iz godine u godinu, i sve više Novosađana ga prepoznaju kao vid zabave, ali i kao pripremu za druge vidove takmičenja, da li televizijskih ili 'NS Open'. Ipak, pab kviz je malo opuštenija varijanta, dok je na 'NS Open' prisutan pravi takmičarski duh", kaže Arsić.
 
On poziva sve koje zanima kako izgleda ovo takmičenje da prisustvuje i da će se naći mesto za sve, kao i da dolaze i na Pab kviz nedeljom. Opširnije o "NS Openu" možete pronaći OVDE, a prijave za takmičenje su zatvorene. 
  • Mila

    02.03.2024 10:30
    Bravo
    Čestitam organizatorima ove jedinstvene promocije i znanja i našeg Novog Sada!
  • Ddd

    01.03.2024 07:21
    Bravo
    Srećna sam što u gradu postoji ovakav vid zabave i što ima interesovanja. U vreme kada je sve otišlo u...Honduras, lepo je čuti ovako nešto, uliva nadu,još samo da se što više mladih inficira.
  • Sale NS

    27.02.2024 10:45
    Ulaz?
    Može li se doći kao gledalac?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti