Novosadski kviz-majstor Branimir Arsić "u penziji": Nešto veliko treba da se desi da se vratim na TV

Popularno kviz takmičenje "NS Open" ove godine će trajati dva dana, sa još većim brojem kvizova. O ovom takmičarskom izazovu za 021.rs priča potpredsednik Srpske kviz asocijacije Branimir Arsić.
Arsić je domaćoj publici poznat i kao pobednik superfinala emisije "Slagalica" iz 2021. godine, a redovni je posetilac i organizator i pab kvizova.
Ovo je drugi po redu turnir i održaće se 4. i 5. marta u Radio kafeu i Šamrok baru, a prijave za takmičare su otvorene do ponedeljka, 27. februara.
 
Za portal 021.rs Arsić govori i o svojoj ljubavi prema kvizovima, uspehu u "Slagalici" i takmičarskoj "TV penziji" u koju je zasluženo otišao.
 
021:   Koliko dugo postoji Srpska kviz asocijacija i koga sve okuplja?  
 
Arsić: Srpska kviz asocijacija je osnovana 2016. godine i okupljamo sve zaljubljenike u kviz. Radimo testove opšteg znanja ili tematske testove koji se najčešće sastoje iz 100 ili 200 pitanja, a taj jedan test ili kviz se radi širom Srbije. Na osnovu zbirnih rezultata testa iz zemlje dobijamo na kraju godine jedinstvenu rang listu kviz-igrača Srbije. Ono što smo uveli u poslednjih godinu i po dana jeste da se sve više otvaramo ka svetu. Baš sada se završava takmičenje "Serbian Open", koje se radi u celom svetu, a isto tako i mi radimo testove drugih kviz asocijacija i na taj način pripremamo naše takmičare za međunarodna takmičenja. 
 
021: Odakle ta ljubav prema kvizovima?
 
Arsić: Ja sam kvizove zavoleo još kada sam bio mlađi i kada se cela porodica u 19 časova okupljala ispred televizora da gleda "Slagalicu" i tada se činilo kao da sve staje. Tako sam se i malo po malo profilisao u kvizu - krenuo na pab kvizove kada sam bio student, a poslednjih šest-sedam godina se bavim kvizingom, kao vidom individualnog takmičenja na kvizu. Ovo je nešto što sve više uzima maha kod nas, a pab kvizovi su oni koji verovatno dominiraju.
 
021: Ti si i učestvovao i pobedio u Slagalici?
 
Arsić: Tako je, ja volim da se oprobavam i na televizijskim kvizovima i imao sam solidnih rezultata. Naravno, svakako je najveći uspeh bio trijumf u superfinalu "Slagalice" i priznanje najboljeg takmičara za 2021. godinu. Na jednom od svojih poslednjih učešća sam najavio svoju kvizašku penziju u televizijskom smislu i trebalo bi nešto veliko da se desi da me natera da se prijavim na još neki TV kviz. 
 
021: Kada pričamo o televizijskim kvizovima, kako bi ti ocenio njihov kvalitet?
 
Arsić: Prilično sam subjektivan po tom pitanju jer volim kvizove i poštujem svaki napor da se kviz napravi. Zadovoljan sam "Slagalicom" i svim TV kvizovima koji idu na RTS-u. Ono što nam svakako nedostaje jeste veći broj kvizova i vidim da se tu i dešavaju neke stvari u poslednje vreme, da se pokreću novi i oživljavaju neki koji su ranije bili aktuelni. Nadam se da bi ovaj trend mogao da rezultira i utiče na to da se prijavljuju i ljudi koji do sada nisu učestvovali na TV kvizovima i da ćemo videti neka nova lica.
021: Šta će se sve dešavati na "NS Openu"? 
 
Arsić: Mi smo prošle godine, pod uticajem takmičenja na kom smo bili u Zadru, rešili da napravimo neki sličan događaj u Novom Sadu. Kada je takmičenje bilo organizovano prošle godine, mi smo bili pod kovid merama. Uprkos tome, uspeli smo da u roku od 10 sati "uguramo" sedam kvizova. Ove godine smo malo komotniji i sa vremenom i sa kovid merama, pa smo uspeli takmičenje da "razvučemo" na dva dana, a povećali smo i broj kvizova. Očekuje nas sedam individualnih kvizova, jedan kviz parova i jedan ekipni kviz. Od tih sedam individualnih kvizova, centralni je opšti individualni, a ostali su tematski kvizovi. Tu bih istakao neke, pa tako imamo 50 pitanja iz astronomije, 50 o pojmovima iz pesama Đorđa Balaševića, isto toliko iz istorije, kao i nemačkih gradova.
 
Detaljnije o događaju koji predstoji možete da saznate OVDE

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Mišljenja i intervjui

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.

Sistem trovačnice

Sećam se početaka roditeljstva – svaka je odluka imala izbor a svaki izbor imao je dobre i loše strane.

Legija na Filozofskom

Zlokobna je slika mladića u majici sa likom Legije na Filozofskom fakultetu. Zlokobna, ali ne i iznenađujuća.

Izborna frka: Klupa za Đurića

Možda bi se neko začudio što gradonačelnik prolaskom kroz finiš Novosadskog polumaratona nije zaključio nedelju u kojoj ga je svuda bilo. No, nije to za čuđenje.

Siromašna provincija plaća potrebe Beograda

Najavljeni su novi izbori za Beograd. Mada se opozicija još nije nedvosmisleno izjasnila hoće li učestvovati, po svemu sudeći građani prestonice će 2. juna ponovo zaokruživati listiće.

Izborna frka: Sasvim stara priča

Posle četiri godine došlo je vreme da vam se autor ovih redova poveri. Ukoliko ste sujeverni, razumećete. Ukoliko niste, biće vam bezveze, što je takođe u redu.

Imate li komentar?

Pre izvesnog vremena pročitala sam članak koji se poziva na izjavu Džulije Roberts koju je dala tokom jednog intervjua.

Nekad se ŠTA?

Najčešće u šali dodam ono "nekad se lepo znalo" aludirajući na one generacije kojima je sve novo loše i nakaradno, a sve staro je valjalo.

Naprednjački ktitori Limana

Lutali su limanski vernici decenijama kroz blokove kao kroz pustinju, tražeći zaklon od socijalističkog betonskog đavla. Obećano mesto čekali su strpljivo, a onda su došli oni - naprednjački ktitori.