FOTO, VIDEO: Počela akcija čišćenja Novog Sada - gradonačelnik sa pratnjom i studenti sa pitanjima

Gradonačelnika Milana Đurića danas je u Železničkom parku štitilo stotinak aktivista SNS-a od šestoro članova studentske organizacije Stav, kako ne bi mogli da mu priđu i postave pitanja.
FOTO, VIDEO: Počela akcija čišćenja Novog Sada - gradonačelnik sa pratnjom i studenti sa pitanjima
Foto: 021.rs
Radovima u Železničkom parku otpočela je velika prolećna akcija čišćenja i sređivanja javnih površina u Novom Sadu. Početak je ozvaničio gradonačelnik Milan Đurić u pratnji stranačkih aktivista.
 
Plan je da se u okviru akcije očiste sve parkovske površine, blokovska naselja i sve javne zelene površine, a da se navedeni prostori uporedo oplemene sadnjom cveća i ukrasnog bilja u susret proleću.
U parku pored Železničke stanice planira se uklanjanje suvih grana, prihranjivanje novoposađenog drveća đubrivom, sakupljanje lišća, orezivanje i okopavanje šiblja, dok će "Čistoća" čistiti prostor na Bulevaru Jaše Tomića, a obuhvatiće površine od Rumenačke do Kisačke.
 
"Krajem 2022. godine bio sam ovde u jednoj lepoj akciji koju je sprovodila društveno odgovorna kompanija DDOR, kada je zasađeno 50 stabala. Drago mi je da su ona tu, da se održavaju, da rastu. Nalazimo se u parku u kome smo, zajedno sa javnim preduzećima 'Čistoća', 'Zelenilo' i 'Stan', krenuli da radimo sanaciju zelenila, sadnju stabala, cveća, navodnjavanje, menjanje rasvete u parku, uređenje igrališta...", poručio je Đurić.
Pre samog početka akcije čišćenja Đurić je na društvenim mrežama pozvao i Novosađane da se uključe u akciju i očiste svoju okolinu. I, zaista, danas se uz njega pojavio i veći broj građana. 
 
Međutim, oni nisu čistili, iako su neki od njih rekli da je to razlog zbog kog su se pojavili. Aktivisti Srpske napredne stranke otišli su iz parka kad i gradonačelnik.
 
 
U ovoj masi ljudi našli su se studenti iz organizacije STAV, koji su najavili akciju čišćenja parka za subotu, i koji su želeli da postave gradonačelniku niz pitanja. Ipak, to im je bilo onemogućeno jer je pratnja gradonačelnika pravila špalir oko njega, a iz protokola su ponavljali da nema nikakvih pitanja. 
 
Jedino pitanje na konferenciji postavio je 021.rs. Čim je odgovorio na jedino pitanje, gradonačelnik je otišao, a za njim i pratnja. 
 

Aktivistkinja Mila Pajić kaže za 021.rs da su se studenti pojavili kako bi postavili pitanja gradonačelniku, a izražava sumnju da se odluka o tome da u Železničkom parku počne akcija čišćenja donela nakon što je STAV najavio čišćenje parka. 

  • Jojjjjjj

    02.03.2024 08:19
    Ama
    Odvedi ih na sva autobuska stajališta da pokupe pikavce iz trave koje su počistili komunalci.Preko puta ŠERSTONA gde odsedaju stranci je sramota koliko pikavaca je počišćeno u travu.Pređite gospodine samo u Mađarsku i vidite čiste gradove i autobuska stajališta.Sramota bi me bilo da sam GRADONAČELNIK prljavog Novog Sada.
  • Dragana

    01.03.2024 21:34
    Sad mi je jasno zasto su radnici gradskog zelenila prethodnih dana opsedali park, a prethodnih meseci su mogli samo kinezi da se vide...
  • Dule

    01.03.2024 19:01
    Pozdravljam svaku akciju ciscenja grada ali moram da dodam jednu situaciju.. Js sam pisao pre vise od 6 meseci pisao zelenili da uredi jedinu zelenu povrsinu u ulici Lasla Gala na grbavici .Znaci tu ima jedan manji parkic blize bulevaru oslobodjenja i to je jedina zelena povrsina...Kako je ona pod nagibom a ziva ograda je propala godinama i trava se osusila blato posle svake kise zapusava slivnik i pravi se u donjem delu dvorista poplava. Poplavljuju se garaze i podrumi nekim ljudima su kola bila potpuno poplavljena...Sve to sam im ja napisao u e-mailu i slikao.Sve sto je trebalo jkp zelenilo da uradi je da posadi novu travu i da obnovi zelenu ogradu duzine 4-5 metara i ceo problem bi bio resen. Ne da nisu odgovorili na e-mail koji su mi sami dali da im pisem nego se nikad niko nije pojavio da uopste i pogleda teren..U pitanju je sam centar grada.Kada trazite razgovor sa nekim kazu oni ne razgovaraju sa gradjanima mozete samo e-mailom da im se obratite..Zamislte to pa vi teoretski kod predsednika drzave mozete zakazati sastanak ali zato kod poslovodje u zelenilu ne mozete..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti