FOTO: Više od 700 kazni zbog nepropisnog parkiranja na Keju, sledi postavljanje stubića

Komunalna milicija je za šest meseci preko sistema NSpatrol, napisala više od 700 kazni zbog nepropisnog parkiranja na Keju, saznaje 021.rs.
FOTO: Više od 700 kazni zbog nepropisnog parkiranja na Keju, sledi postavljanje stubića
Foto: 021.rs
Problem sa velikim brojem vozila koja se svakodnevno nedozvoljeno voze i parkiraju na Beogradskom, Sunčanim i Keju žrtava racije toliki je da je Grad sada odlučio da postavi i zaštitne stubiće kako bi sprečio dalji prilaz automobilima.
Da je Kej za pojedince parking i mesto za vožnju utvrdili su i reporteri 021.rs, koji su proteklih mesec dana obilazeći samo jedan manji deo Keja između Varadinskog i Železničko-drumskog mosta skoro svaki dan i u svako doba dana fotografisali desetine nepropisno parkiranih vozila.
U ovom periodu 021.rs nije zatekao vozilo Komunalne milicije koje radi snimanje nepropisno parkiranih vozila ili milicionere na električnim biciklima koji rade isti posao, ali podaci koje su nam dostavili govore da skoro svaki dan pišu prekršajne prijave.
 
 
"Sektor komunalne milicije - Odsek za audio i vizuelno snimanje i obradu podataka (NSpatrol) u okviru svoje nadležnosti od početka rada obilazi pomenutu lokaciju i sankcioniše zatečene prekršaje. U periodu od 1. januara do 12. marta 2024. godine, zatečeno je i sankcionisano 407 vozila u prekršaju", navode iz Uprave za inspekcijske poslove.
 
Ovome dodajmo da su nam ranije iz Komunalne milicije potvrdili da su od oktobra počele akcije kažnjavanja nepropisno parkiranih vozila na nasipu uz Dunav i da je u tri poslednja meseca prošle godine kažnjeno 305 vozila.
 
Ovo znači da je NSpatrol za šest meseci napisao 712 kazni zbog nepropisnog parkiranja na Keju, odnosno više od tri dnevno, što je čak i malo, znajući da su reporteri 021.rs zaticali mnogo više vozila.
 
Iz Gradske kuće su za 021.rs naveli da je Gradska uprava za inspekcijske poslove obavestila nadležnu upravu da preduzme odgovarajuće mere i postavi nedostajuće stubiće kako bi se sprečio ulazak vozila na Kej.

U Gradu kažu da će NSpatrol i dalje nastaviti da kontroliše Kej u okviru svoje nadležnosti, kako bi isti bio bezbedan za pešake.

  • Bojan

    18.03.2024 09:05
    @Bane

    Teško da može. Osnovno pravilo parkinga u gradu je da se parkiraš tamo gde ga ima, a ne obrnuto - da se parking pravi gde tebi treba. To primitivci nikad neće razumeti.
  • Bane

    18.03.2024 08:24
    Parking
    U svakoj ulici , gde god može, a inače može, napraviti parkinge i pomoći stanovnicima NS. A ne stubići.
  • Miki

    16.03.2024 23:01
    A nisu mislili da naprave koju garazu ili parkiraliste negde?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti