Pokrajinski odbor stranke "Zajedno": Odbori u osam gradova Vojvodine podneli ostavke

Pokrajinski odbor stranke "Zajedno" saopštio je da veruje da će centrala stranke preispitati svoju odluku o raspuštanju odbora u tri grada.
Pokrajinski odbor stranke "Zajedno": Odbori u osam gradova Vojvodine podneli ostavke
Foto: 021.rs

Stranka "Zajedno" je ranije danas raspustila gradske odbore u Novom Sadu i Nišu, kao i Povereništvo u Pančevu, jer su doneli odluku da, protivno odluci stranke, izađu na predstojeće izbore.

Pokrajinski odbor stranke navodi da su danas raspušteni najaktivniji odbori - Novi Sad, Niš i Pančevo.
 
"Potom je iz čina solidarnosti i odbijanja ovakvog centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo desetak odbora, među kojima Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno podnelo ostavke", stoji u saopštenju.
"Birajući između odluke centrale stranke i interesa građana, lokalni odbori stranke Zajedno izabrali su građane", ocenjuje Pokrajinski odbor.
 
Dodaju da im je "izrazito žao što je centrala stranke, koja se temelji na decentralizaciji i autonomiji, odlučila da pogazi jednoglasno donetu odluku PO Zajedno u Vojvodini o izlasku na predstojeće izbore".
  • pajo patak

    28.04.2024 11:53
    predlog:
    menjajte ime stranke u ZAJEBNO.
  • Luka

    28.04.2024 09:36
    U istoriju
    Predsedniku tj Predsedništvu stranke "Zajedno" treba preporučiti da se prijave i Ginisovo kniigu rekorda.
    2/3 aktivnih odbora i članstva je dobilo šut kartu iz stranke ali je zato "krug dvojke" doneo "odluku"!!
    Raspustite se sami i radite neki drugi posao
  • Platon

    28.04.2024 07:08
    Država
    Ne razumem kako ne shvataju pristalice bojkota da nema nikakvih rezultata ako ne bojkotuju svi. Ovo je čisto samoubistvo.Narod je ogorčen!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti