Juhas: Izbor Maje Gojković za predsednicu Vlade Vojvodine je civilizacijski iskorak

Izbor Maje Gojković za predsednicu Pokrajinske vlade predstavlja civilizacijski iskorak, smatra predsednik Skupštine Vojvodine Balint Juhas.
Juhas: Izbor Maje Gojković za predsednicu Vlade Vojvodine je civilizacijski iskorak
Foto: 021.rs

"Njen izbor znači civilizacijski iskorak za Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu, jer će Maja Gojković biti prva žena na čelu Pokrajinske vlade u poslednjih osam decenija", poručio je Balint Juhas na sednici pokrajinskog parlamenta na kojoj se glasa o novom sastavu Vlade Vojvodine.

Po njegovim rečima, pokrajinske vlade su u poslednjih 80 godina nosile različita imena, ali na njenom čelu nikada nije bila žena. 
 
"To da Maja Gojković prva gazi neutabanim stazama nije novost za nju samu. Bila je prva i do sada jedina gradonačelnica Novog Sada i treća žena predsednica Skupštine Srbije od uvođenja višestranačja", dodao je Juhas.
Predsednik pokrajinskog parlamenta se osvrnuo i na to da je Gojković bila poslanica u Skupštini Vojvodine, a da je sa Ištvanom Pastorom koordinirala postupak usaglašavanja statuta AP Vojvodine.
 
"Sva veština Ištvana Pastora u postizanju kompromisa između raznih političkih opcija u Skupštini Vojvodine oko teksta predloga Statuta, bila bi uzaludna da nije imao takvog sagovornika od političkog iskustva i političkog formata u Narodnoj Skupštini", rekao je Juhas.

Komentari 36

  • Po iskustvu

    08.05.2024 17:18
    Iskorak u ponor.
  • ZG

    08.05.2024 16:56
    Ćujte
    Postoji samo Pokrajinska vlada dragi naši naci frendovi.
  • Vladimir

    08.05.2024 16:21
    Samo kad nije damir nemušti, limanac kojeg niko ne poznaje, nije mogao limane da preraste, jos ih je i izgubio, i tu gde je i to mu je i previse

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.