Ponovljen tender za rekonstrukciju lovišta na Fruškoj gori: Izdvojeno oko 5,5 miliona dinara

Ponovo je raspisan javni poziv za odabir izvođača radova na rekonstrukciji zaštitne ograde oko lovišta Vorovo na Fruškoj gori.
Ponovljen tender za rekonstrukciju lovišta na Fruškoj gori: Izdvojeno oko 5,5 miliona dinara
Foto: 021.rs
Javno preduzeće "Nacionalni park Fruška gora" ovo je uradilo nakon što je Republička komisija za zaštitu prava naložila da se prethodni tender poništi.
 
Radovi bi trebalo da koštaju oko 5,5 miliona dinara bez PDV-a, a odabrani izvođač radova će imati zadatak da ukloni postojeće i postavi nove bagremove stubove zaštitne ograde.
Rekonstruisaće se 2.200 metara ograde lovišta, po sistemu "ključ u ruke", sa propratnim radovima, a planira se i izrada drvenih hrastovih kapija.
 
Rok za završetak radova je maksimalno 90 dana, dok je rok za prijavu na tender 27. maj, nakon čega će se znati koja će firma izvoditi radove.
Zašto je tender prvobitno poništen?
 
Ista javna nabavka JPNP "Fruška gora", vrednosti od skoro 6,8 miliona sa porezima, raspisana je u novembru prošle godine, nakon što je Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine utvrdila nepravilnosti u vezi sa ogradama na dve lokacije u Nacionalnom parku Fruška gora.
 
Kako je sredinom oktobra 2023. godine objavio Pokret "Odbranimo šume Fruške gore", inspekcija je u odgovoru na njihovu prijavu navela da su na lokalitetu "Vorovo" konstatovani novopostavljeni betonski stubovi, kojima su delom zamenjeni prethodni drveni stubovi, a delom "popunjeni između drvenih stubova".
 
Na ovaj tender u novembru su se prijavila dva preduzeća - "Construct invest BCS" iz Sombora i "Corpore Bonafider CO" iz Lazarevca - koja su već radila na nekoliko tendera ovog preduzeća.
Izabrana je firma "Construct invest BCS", koja je ponudila da za nešto više od 5,8 miliona dinara odradi radove, što je za milion manje od onoga što je JPNP "Fruška gora" planirala da izdvoji.
 
Nakon objavljenog ugovora, kompanija "Corpore Bonafider CO" je u zakonski određenom roku podnela Zahtev za zaštitu prava Komisiji ovog javnog preduzeća, a potom i Republičkoj komisiji za zaštitu prava. 
 
U ovom zahtevu je firma navela da je Naručilac u sprovedenom postupku javne nabavke, oceni ponuda i donošenju Odluke o dodeli ugovora povredio propise kojima je uređuje postupak javne nabavke jer "nije na pravila način izvršio stručnu ocenu ponude".
 
Republička komisija za zaštitu prava je na osnovu ove prijave donela rešenje da je JPNP "Fruška gora" u dužnosti da delimično poništi postupak javne nabavke radova, kao i da nadoknadi troškove postupka u iznosu od oko 170.000 dinara.
  • R49

    16.05.2024 07:54
    Bez sumnje
    Ili su ponuđene pare nedovoljne za krađu ili se nije javio "pravi" čovek.
  • Aleksandar

    15.05.2024 21:39
    Bonafides
    Kada već pišete o ovome, onda bar pogledajte do sada dobijene tendere kompanije Corpore Bonafides iz Lazarevca. Sa jednim zaposlenim, a preko 100 dobijenih tendera od države u poslednjih dve godine, vrednih preko milijardu. Taj čovek radi i prodaju olovaka i notesa, i postavljanje ograda i uređenje zelenila i čišćenje, iznošenje smeća i svašta još. Izuzetan kapacitet firme sa jednim zaposlenim. Nije ni čudno što je ovaj tender poništen.
  • Sta?

    15.05.2024 20:40
    Kakva crna rekonstrukcija lovista, gasite to! Sta, da se puca i ubija po Fruskoj Gori? I to je kao u redu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.