Traže da se Petakovu obustavi izdržavanje kazne

Aktivista Antifašističke akcije Novog Sada Zoran Petakov, osuđen zbog uvrede episkopa bačkog Irineja u emisiji "Klopka" BK TV 2005. godine, juče je počeo izdržavanje kazne kućnog pritvora, saopštio je Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM).

Aktivista Antifašističke akcije Novog Sada Zoran Petakov, osuđen zbog uvrede episkopa bačkog Irineja u emisiji "Klopka" BK TV 2005. godine, juče je počeo izdržavanje kazne kućnog pritvora, saopštio je Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM).

YUCOM podseća da je on najpre bio osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara, koja je naknadno zamenjena kaznom zatvora. U saopštenju za javnost se dodaje da je usvajanjem zahteva, koji su advokati YUCOM-a sudu uputili u maju ove godine, odobreno da se kazna služi u kućnom pritvoru.

"Međutim, kako je u međuvremenu nastupila apsolutna zastarelost izvršenja krivične sankcije, YUCOM je uputio zahtev nadležnima da se obustavi dalje izvršenje kazne", ističe se u saopštenju Komiteta.

U YUCOM-u apeluju na Ministarstvo pravde da u kratkom roku obnovi inicijativu za izmenu krivičnog zakonodavstva i time u potpunosti dekriminalizuje uvredu i klevetu, kako se ovakvi postupci ne bi i ubuduće vodili i kako bi se građanima u potpunosti garantovala sloboda mišljenja i izražavanja, kao jednog od osnovnih ljudskih prava.

  • Сремац

    10.10.2012 09:25
    ЗЛО МОГА ГРАДА
    Ју,ју,које се зло накупило у мом граду.У моје време ни клинци нису тако пљували,кад им лопта падне у туђу башту.
  • Yucom

    09.10.2012 18:28
    @ovdasnji
    Vidite ,ovdasnji (ne znam sta vam to znaci uopste i da li time zelite da istaknete svoju geografsku privilegiju?),
    ne znam o kakvom spinovanju govorite, stvarno.
    Ljudi iznose svoja misljenja, ako vam se ona ne svidaju vi dajte svoje argumente, diskutujte, divljajte, sta god.Takode ne znam odakle vam ideja da vi govorite u ime Novog Sada i njegovih gradana, kada i sami vidite da Novosadani imaju sareno misljenje o svemu,izmedu ostalog i drugacije od vaseg.Cini mi se da poznajete Petakova te znate da nije iskren, da je kriv i da je pravedno optuzen, jel? A otkud onda "Novom Sadu"(vama, jelte) dosta bahatih svestenika i pravoslavnih sudija?
    Procitajte zadnji pasus clanka, pa mi recite sta tu nije jasno i sta tu ne valja. Zar vi ne zelite da budete slobodni i ravnopravni? Pa zasto ste onda "ovdasnji", molicu vas lepo?
  • TT

    09.10.2012 15:35
    obustava
    a čekaj ko je on? miladin kovačević? uroš nejaki sa bakljom? ceca? divljak navijač? tatonov ubica? đinđićev ubica?
    nije dovoljno privilegovan član društva da bi ga oslobodili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti